Німеччина планує включити «Північний потік-2» до своєї енергополітики — Меркель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина планує включити «Північний потік-2» до своєї енергополітики — Меркель

Енергетика
3373
До кінця 2019 року Німеччина розробить нову енергетичну політику, частиною якої стане запуск «Північного потоку-2» та збільшення обсягів купівлі російського газу.
Про це повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель 4 червня у Берліні.
Зокрема, за словами Меркель, Німеччина планує повністю відмовитися від використання вугілля у виробництві електроенергії, а також повністю відмовитися від використання атомних електростанцій.
«Це потребує нового планування всієї нашої енергетичної політики та підходу до енергетики, який ми хочемо сформулювати до кінця року для того, щоб забезпечити надійність енергозабезпечення. Також це потребує ставки на газ як енергоносій у випадку, якщо ми хочемо відмовитися від ядерної енергетики та вугілля, тому я виступаю за те, щоб паралельно з транзитом газу через Україну будувався «Північний потік-2», — повідомиkf Меркель.
Зазначимо, що у планах Німеччини повністю припинити використання атомних електростанцій до 2022 року. Таке рішення ухвалили у 2011 році після аварії на АЕС у японській Фукусімі. Крім цього, Німеччина планує припинити роботу електростанцій, які використовують вугілля для виробництва електрики.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас