19:21 05.01.2019

Бойовики систематично перешкоджають діяльності СММ ОБСЄ, не пускаючи на підконтрольні НЗФ території

2 хв читати
Бойовики систематично перешкоджають діяльності СММ ОБСЄ, не пускаючи на підконтрольні НЗФ території

Незаконні збройні формування забороняють спостерігачам Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ потрапляти на підконтрольні бойовикам об'єкти і території, перешкоджаючи тим самим діяльності спецмісії, констатує українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

У повідомленні української сторони СЦКК на сторінці операції об'єднаних сил в Фейсбук в суботу з посиланням на дані звіту СММ ОБСЄ від 4 січня наводяться відповідні факти. Так, в пункті пропуску на кордоні біля селища Ізварине (Луганська обл.) найманці російсько-окупаційних військ укотре (минулого разу подібний випадок відмови відзначений у звіті СММ від 31 грудня 2018 року) наказали патрулю спецмісії покинути цей район.

На блокпосту, розташованому на північному в'їзді в Новоазовськ, на схід від Маріуполя (Донецька обл.), п'ятеро найманців збройних формувань РФ знову (подібна заборона була зафіксована в звіті Місії від 28 грудня 2018 року) не дозволили патрулю СММ проїхати в центр міста і в східному напрямку. Водночас, спостерігачі спецмісії бачили, що через блокпост без зайвих перешкод проїжджали цивільні автомобілі.

"Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими подібні агресивні дії російсько-окупаційних військ, які набули системного характеру і призводять до ескалації напруги як на лінії розмежування, так і в цілому в районі проведення операції об'єднаних сил", - підкреслюється в повідомленні.

В українській стороні СЦКК переконані, що перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчить про те, що керівництву окупантів є що приховувати від міжнародних спостерігачів, тому вони цинічно нехтують Мінські домовленості і всіляко сприяють подальшому загостренню конфлікту на Донбасі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чотири людини загинули під час обвалення ресторану на Майорці

Єгипет та США тимчасово передаватимуть гуманітарну допомогу для жителів Гази через КПП "Керем-Шалом"

Окупанти обстріляли Слобідський район Харкова, частково зруйновано ліцей

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

На Лиманському, Сіверському, Курахівському, Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках ситуація залишається стабільно напруженою - Генштаб ЗСУ

У ХАРКОВІ ЧУТНО ВИБУХИ - МЕР МІСТА

За добу відбулося 90 бойових зіткнень, напруженою залишається ситуація на Куп'янському, Покровському, Краматорському та Харківському напрямках - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 33 авіаудари по Україні - Генштаб ЗСУ

Кондратюк позитивно оцінює результати візиту маршалка Сенату Польщі

Зеленський зустрівся з маршалком Сенату Республіки Польща

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА