11:09 10.01.2020

Статус постраждалих від торгівлі людьми отримали 878 осіб із 2012 року, основною країною експлуатації залишається РФ

2 хв читати
Статус постраждалих від торгівлі людьми отримали 878 осіб із 2012 року, основною країною експлуатації залишається РФ

Міністерство соціальної політики України встановило статус постраждалих від торгівлі людьми 878 особам із 2012 року, а основною країною експлуатації постраждалих громадян України є РФ.

"Із 2012 до 2019 року включно міністерство встановило такий статус (ІФ - статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми) 878 особам, із них 871 - це громадяни України і 8 іноземців", - сказав заступник міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський на прес-брифінгу, присвяченому питанню протидії торгівлі людьми.

За словами заступника міністра, 457 громадян постраждали від трудової експлуатації, 224 - від сексуальної експлуатації, 57 осіб було притягнуто до жебракування. 9 людей постраждали від змішаної експлуатації, 14 дітей було продано третім особам, а одна людина постраждала від сурогатного материнства.

"На сьогодні основною країною експлуатації наших громадян залишається Російська Федерація", - повідомив Ніжинський, уточнивши, що лише за 2019 рік більше ніж 240 осіб було завербовано та експлуатувалося в РФ.

У першій десятці країн з експлуатації українських громадян також Об'єднані Арабські Емірати, Чехія, Словенія, Казахстан, Німеччина, Польща, Туреччина.

Водночас, за словами Ніжинського, залишається тенденція експлуатації українців і всередині країни.

Що стосується регіонального розподілу надання даних статусів, то за період із 2012 року в Києві такий статус надали 46 людям, у Вінницькій області - 65, у Волинській - 42, у Дніпропетровській - 53, у Чернівецькій - 35, у Харківській - 72, у Донецькій - 30, в Івано-Франківській - 24 і в Київській - 18.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський нагородив морських піхотинців з нагоди професійного свята

Кулеба - партнерам після атаки РФ по Харкову: 7 систем Patriot - не така вже й висока ціна за довгостроковий мир у Європі

Ворог загруз у вуличних боях за Вовчанськ, найжорсткіші бої - на покровському та курахівському напрямках - Сирський

Окупанти знову завдали удару по Харкову і Дергачах, є постраждалий - обладміністрація

МОН України затвердило скорочені освітні програми українознавчого компонента для школярів за кордоном

Кількість загиблих у Харкові зросла до семи - ДСНС

Окупанти завдали ударів по цивільній залізничній інфраструктурі Харківщини, поранені шестеро залізничників

Звільнені від відбування покарання перші ув'язнені, які підуть на фронт

Зеленський про атаку на Харків: Російські терористи користуються браком ППО і можливостей знищувати пускові установки РФ поблизу кордонів

Кількість загиблих у Харкові зросла до шести - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА