20:06 08.05.2018

Суд Швейцарії відмовив у розморожуванні рахунків О.Єфремова, в Україну передані матеріали за підозрою його сина у відмиванні грошей

3 хв читати
Суд Швейцарії відмовив у розморожуванні рахунків О.Єфремова, в Україну передані матеріали за підозрою його сина у відмиванні грошей

Федеральний суд Швейцарії відмовив представникам екс-глави фракції Партії регіонів у Верховній Раді 7-го скликання Олександра Єфремова в розморожуванні банківських рахунків, на яких з червня 2016 року заблоковані 33 млн швейцарських франків; а швейцарські правоохоронці передали в Україну матеріали кримінальної справи за підозрою його сина Ігоря Єфремова у відмиванні грошей, повідомляє німецьке видання DW.

"Згідно з рішенням Федерального суду Швейцарії від 21 березня, оприлюдненому в реєстрі судових рішень на початку травня, рахунки Єфремова будуть заблоковані доти, поки Україна не доведе в суді злочинне походження коштів", - пише видання з посиланням на документи, оприлюднені днями в реєстрі судових справ Швейцарії.

За інформацією DW, яке посилається на швейцарське Відомство з протидії відмиванню коштів, на пов'язані О.Єфремовим рахунки в Швейцарії, починаючи з 2006 року, надійшли 33 млн швейцарських франків. За інформацією правоохоронців, ці рахунки контролюють син О.Єфремова Ігор і невістка, які, згідно з повідомленнями українських ЗМІ, проживають у Відні.

Ці кошти лежать на рахунках низки компаній з Кіпру, Британських Віргінських островів і Канади, і "саме ці рахунки фігурують у кримінальній справі, відкритій проти О.Єфремова в Україні після втечі Віктора Януковича".

Видання вказує, що відповідно до швейцарських судових документів, держпідприємство "Луганськвугілля" купило у фірм О.Єфремова за період 2008-2014 років шахтне обладнання на загальну суму близько 374 млн швейцарських франків. Як випливає з документів у судових реєстрах України і Швейцарії, "часто компанії Ігоря Єфремова вигравали тендери, незважаючи на те, що продавали обладнання в рази дорожче конкурентів".

"Для легалізації частини коштів, за інформацією українських слідчих, підозрювані використовували фіктивну фірму зі статутним капіталом в 100 грн, зареєстровану в спальному районі Львова. Підставний керівник фірми знімав мільйони гривень, перераховані фірмами Єфремових та передавав певним людям за винагороду в 200-400 грн. значна частина коштів, як вважає слідство, була виведена за кордон", - пише видання.

Син Олександра Єфремова Ігор, його дружина і підконтрольні їм компанії протягом декількох років судилися в Швейцарії, вимагаючи розморозити рахунки з 33 млн франків, але швейцарські судді в березні поточного року відмовилися розморожувати рахунки.

Як повідомили DW в Федеральному відомстві юстиції Швейцарії, українським слідчим на підставі рішення Федерального суду в середині квітня були передані банківські документи стосовно руху коштів на швейцарських рахунках Єфремова.

"Швейцарські правоохоронці також передали українським колегам матеріали кримінальної справи за підозрою Ігоря Єфремова у відмиванні грошей, включаючи протокол допиту Єфремова-молодшого. Цю справу в Швейцарії було закрито 2015 через нестачу доказів", - пише DW з посиланням на джерело у Федеральній прокуратурі Швейцарії .

Як повідомлялося, О.Єфремова затримали за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 30 липня 2016 року в аеропорту Києва. Йому також інкримінується підтримка самопроголошеної "ЛНР" і незаконне заволодіння майном "Луганськвугілля".

Старобільський районний суд розглядає справу за звинуваченням О.Єфремова в пособництві терористам, посяганні на територіальну цілісність України і державній зраді.

О.Єфремов звинувачується в організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації навесні 2014 року, в пособництві при захопленні будівлі Управління Служби безпеки України в Луганській області, вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України.

Йому також ставиться організаційне та інше сприяння створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" і державна зрада.

О.Єфремов звинувачується в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.10, ч.1 ст.111, ч1 ст.258-3, ч.3 ст.27, ст.341, ч.5 ст.27, ст .341 Кримінального кодексу України.

27 квітня 20118 року Старобільський райсуд Луганської області продовжив арешт О.Єфремова до 24 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони в травні знищили приблизно 40 тис. особового складу армії РФ

Іспанський "Реал" - переможець Ліги чемпіонів УЄФА

Росія знову атакує Україну з повітря, помічено кілька груп ударних БпЛА

Світоліна вийшла до четвертого кола Ролан Гаррос, вигравши матч у румунки Богдан

Понад 600 дітей загинули і понад 1420 дістали поранення по всій Україні за час повномасштабного вторгнення РФ - ООН

Сили оборони в травні знищили 9 літаків, а також рекордну кількість артсистем і бронемашин противника

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА