07:40 25.11.2019

Євродепутати проголосують зі складу Єврокомісії на сесії Європарламенту, що відкривається

3 хв читати
Євродепутати проголосують зі складу Єврокомісії на сесії Європарламенту, що відкривається

Центральною подією пленарної сесії Європейського парламенту (ЄП), що відкривається в понеділок у Страсбурзі, стане голосування євродепутатів щодо повного складу Європейської комісії мандата 2019-2024 рр.

Сесія відбудеться 25-28 листопада.

"Очевидно, що найбільш важлива подія наступного тижня відбудеться в середу. Це обрання колегії комісарів. Пані (обраний голова Європейської комісії Урсула - ІФ) фон дер Ляєн представить свою команду, і відбудуться дебати щодо її цілей", - сказала представник прес-служби ЄП Дельфін Коляр, інформуючи журналістів про порядок денний сесії минулої п'ятниці.

Вона уточнила, що голосування відбудеться в один тур щодо всього складу Єврокомісії в цілому і простою більшістю.

Прес-секретар також оголосила, що на сесію в Страсбурзі прибуде український кінематографіст Олег Сенцов, звільнений з ув'язнення в Росії, який повернувся в Україну в рамках вересневого обміну утримуваними особами між Москвою і Києвом.

Коляр нагадала, що Сенцов є лауреатом премії Європарламенту ім. Андрія Сахарова "За свободу думки" за 2018 рік. "Він візьме участь в офіційному засіданні у вівторок о 12:00 - 12:30 (13:00 - 13:30 за Києвом), за яким послідує його прес-конференція разом з головою (ЄП Давидом - ІФ) Сасолі", - повідомила представник Європейського парламенту.

"Пан Сенцов у понеділок увечері також візьме участь у спільному засіданні підкомітету з прав людини і комітетів (Європарламенту - ІФ) у закордонних справах і розвитку", - додала вона.

До важливих пунктів порядку денного Коляр віднесла голосування стосовно бюджету ЄС на 2020 рік, щодо якого на минулому тижні ЄП і Рада ЄС досягли згоди.

Прес-секретар підкреслила, що євродепутатам вдалося домогтися в порівнянні з проектом Європейської комісії додатково 850 млн євро для таких пріоритетів ЄП, як клімат (більше 500 млн євро додатково), інновації, дослідження, розвиток і молодь. Загальний обсяг зобов'язань в бюджеті на 2020 рік склав 168,7 млрд євро.

Як завжди на сесіях, що передують самітам ЄС, Європарламент заслухає питання про підготовку до Європейської Ради 12-13 грудня. Дві головні теми, зазначають в прес-службі ЄП, - це боротьба проти кліматичних змін, згідно якої Єврорада має намір завершити роботу над довгостроковою стратегією ЄС, і досягнення кліматичного нейтралітету до 2050 року, а також переговори за довгостроковим бюджетом ЄС на період 2021-2027 рр.

Депутати обговорять 25 листопада, в Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства проти жінок, у зв'язку з приєднанням ЄС до Стамбульської конвенції, заходи боротьби проти сексуального та сексистського насильства і приймуть відповідну резолюцію.

У зв'язку з 30-річчям Конвенції ООН про права дитини парламентарії розглянуть нові виклики, які сьогодні постають перед дітьми і молоддю. Свою тему вони позначили, як "Права дитини в глобалізованому і цифровому світі".

За міжнародним розділом відбудуться дебати з останньою, як заявлено в порядку, участю глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні, котра здає свої повноваження. Серед тем для обговорення: ситуація в країнах східного сусідства, в Лівані, Іраку, Ірані, Ізраїлі та Палестині, включно з питаннями ізраїльських поселень.

Голова Європарламенту Сасолі оголосить на цій сесії ім'я лауреата кінопремії ЄС LUX 2019 в присутності кінорежисерів-номінантів.

Фіналістами нинішнього року стали фільми "Безнадійна справа Хаммаршельда" Мадса Брюггера (виробництво Данії, Норвегії, Швеції, Бельгії), "Бог існує, її ім'я Петрунія" Теони Мітевської (Північна Македонія, Бельгія, Словенія, Хорватія, Франція) і "Королівство" Родріго Сорогоена (Іспанія, Франція).

Європарламент візьме на себе витрати на субтитри 24 офіційними мовами союзу для трьох фільмів-фіналістів і з виготовлення цифрових копій для кожної держави-члена ЄС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА