12:20 19.12.2019

Ситника внесли до Єдиного держреєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення

2 хв читати
Ситника внесли до Єдиного держреєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення

Київ. 19 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника внесли до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією порушення.

"Директора НАБУ Артема Ситника суд визнав винним у порушенні встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків. Цей факт також відображено у Єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення", - написала прес-секретар екс-генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook і оприлюднила скріншот реєстру.

Як повідомлялося, в травні 2019 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Державне бюро розслідувань встановило, що за відпочинок на мисливській базі своєї сім'ї та сім'ї друзів, за письмовими заявами працівників цього господарства, Ситник "забув заплатити досить велику суму готівкою".

"Коли чиновник отримує будь-які послуги, а хтось інший платить, наприклад, 100 тис. грн, то це називається неправомірна вигода. Пан Ситник має це показати в декларації як подарунок або ж краще заплати сам", - зазначив він.

За його словами, якщо Ситник не надасть документальних спростувань такої заяви працівників мисливського розважального комплексу, він, очевидно, матиме справу з протоколом про корупцію, який розглядає суд.

У липні поліція вручила Ситнику адміністративний протокол, пов'язаний із корупцією, за порушення ним обмежень під час отримання подарунків (у зв'язку з відпочинком на мисливській базі). Пізніше у Сарненському райсуді відбулася низка засідань з розгляду цього протоколу.

6 вересня Сарненський районний суд Рівненської області визнав Ситника винним і наклав на нього штраф. Адвокат чиновника Владислав Кіча подав апеляцію.

13 грудня апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції про адміністративне стягнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА