14:22 03.03.2022

Окупаційні війська РФ обстрілюють міста з РЗСВ та використовують касетні боєприпаси – Генштаб ЗСУ

2 хв читати

Російські окупаційні війська використовують під час бомбардувань населених пунктів касетні та осколкові боєприпаси великої потужності всупереч нормам міжнародного гуманітарного права, а під час артилерійських ударів активно застосовують реактивні системи залпового вогню (РСЗВ).

Як зазначено на сторінці Генерального штабу Збройних сил України, окупанти продовжують використовувати мирне населення як живий щит, беруть його в заручники.

Станом на 12:00 четверга на Волинському напрямку ворог перейшов до оборонних дій і намагається втриматись на рубежі Бігунь-Овруч-Пиріжки-Різня-Українка.

На Київському напрямку окупанти зазнають втрат в особовому складі та техніці, але не полишають спроб блокувати Київ із північного та північно-західного напрямків. На напрямку Коростеня Житомирської області противник зазнав значних втрат і зупинився, наступальних дій не здійснює.

На Сіверському напрямку противник намагається втриматися в районах міст Любеч та Мена Чернігівської області, при цьому силами двох батальйонних тактичних груп (БТГр) просувається в напрямку Коцюбинське – Гончарівське на південний захід від Києва. Також тривають спроби окупантів відновити наступальні дії на Ніжинському та Прилуцькому напрямках.

На Слобожанщині окупантів зупинено на рубежі Охтирка – Богодухів – Чугуїв – Шевченкове. Водночас міста Суми, Лебедин та Охтирка Сумської області продовжують перебувати в облозі. На Харківському напрямку противник був змушений перейти до оборони, проте очікуються чергові спроби оточити Харків із півдня. На Сватівському напрямку очікується спроба наступу в напрямку м. Ізюм Харківської області та закріплення на будь-яких рубежах.

На Таврійському напрямку противник ввів частину оперативних резервів, намагається продовжити наступ у напрямку Запоріжжя, частиною сил – на Маріуполь. "На Донеччині Маріуполь стійко тримається, адміністративні кордони Донецької та Луганської областей для ворога – недосяжні", - наголосили в Генштабі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силы обороны держат под контролем 70% Волчанска, в городе идут бои – ОСГВ "Хортица"

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранено мирну жительку - поліція

Зеленський розраховує на прискорення поставок військової допомоги Україні в межах виділеного США пакета підтримки в $61 млрд

У Кропивницькому районі обійшлося без НП після вибухів, що пролунали, - попередні дані

Унаслідок влучання авіабомб на дитячий садок у Мирнограді постраждало п'ятеро людей - поліція

У КРОПИВНИЦЬКОМУ ЧУТИ ВИБУХИ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Харківській області триває ліквідація 9 лісових пожеж на площі понад 3,7 тис. га - ДСНС

Зеленський прибув до Сінгапуру для участі в конференції "Діалог Шангрі-Ла"

У ХАРКОВІ ПРОГРИМІВ ВИБУХ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

В Україні очікується спекотна погода, з короткочасними дощами та грозами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА