21 квітня 2020, 04:12

Коли щастя – найкращі ліки!

В умовах карантину, коли культурне дозвілля неможливо організувати у вигляді походу в театр, кінотеатр, на концерт або на презентацію книги улюбленого автора, дуже важливо зберігати єдність.

Єдність – заради збереження нашої національної ідентичності, зважаючи на політичну ситуацію в Україні. Попри відмінності в думках, поглядах, принципах і переконаннях.

Одним із факторів збереження національної безпеки та національної ідентичності є мова, а засобом збереження і розповсюдження мови – книга.

Вважаю, що бібліотека кожного українця має регулярно поповнюватись українськими книгами. Розумію, що книга зараз не є достатньо масовим продуктом культурного споживання, а читання – таким популярним способом проведення дозвілля, як телебачення або гаджет. Та все-таки у нас нація, яка має досить високий відсоток тих, хто любить читати і цінує гарну літературу, яка сприяє самореалізації особистості і робить кожного трохи кращим, ніж до читання.

Ми щодня маємо доступ до всіх можливих і неможливих онлайн-курсів, дивимось лайви улюблених виконавців, приймаємо участь в найрізноманітніших челенджах.

У НАС СВІЙ ЧЕЛЕНДЖ

У нас в команді Фундації #ВАРТОЖИТИ свій челендж: рятувати життя тисяч українців і забезпечити гідне життя онкохворим людям попри непередбачувані і загрозливі умови пандемії коронавірусу.

20 квітня команда Фундації запустила благодійний КНИЖКОВИЙ МАРАФОН і флешмоб #читаювдома. До участі у Марафоні ми запросили улюблених авторів українців та всі українські видавництва. В рамках Книжкового Марафону:

• Розіграємо понад 120 книжок від найкращих українських видавництв. Подарунок може отримати кожен, хто візьме участь в нашому Книжковому Марафоні, який триває до 12.05.20: http://vartozhyty.com.ua/bookmarathon

• Разом з нашими друзями – Фондом "Зелений Слон", який здійснює мрії важкохворих дітей, зберемо і передамо книжки від українських видавництв дітям, які проходять лікування в Національному інституті раку та дітям, які борються з недугом у всіх куточках України і вже встигли замовити мрію Фонду "Зелений Слон".

• Купимо книги важкохворим дітям. Кожен українець в Україні або за кордоном може просто зараз долучитися до збору книг. Для цього потрібно придбати одну або більше книжок на власний розсуд. Після завершення Марафону наша команда придбає всі книги і передасть дітям, які борються з раком. Купити книжку дитині можна тут: http://vartozhyty.com.ua/booksforkids

• Опублікуємо на наших сторінках в соціальних мережах серію відеороликів, в яких українські автори читають уривки своїх власних або улюблених творів.

• Проведемо флешмоб #читаювдома, в рамках якого автори і читачі будуть радити свої улюблені книги, щоб в умовах карантину нагадати українцям, що читати – це круто!

• Опублікуємо персональні блоги українських авторів і видавців.

• Зберемо кошти на продовження діяльності Фундації #ВАРТОЖИТИ і реалізацію наших соціально важливих проєктів, адже нас не підтримує жодна інституція і ми працюємо виключно за кошти, зібрані благодійниками.

Дуже хочемо, щоб ви були разом з нами і запрошуємо вас долучитися до нашого Книжкового Марафону.

Сторінку Марафону на сайті Фундації #ВАРТОЖИТИ можете переглянути за посиланням (сторінка на стадії наповнення новими блогами авторів та видавців і постійно оновлюється).



Велика подяка видавництвам і авторам, які підтримали нас: видавництво "Люта справа", видавництво "Фоліо", Видавництво Старого Лева, видавництво "Фабула", видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", видавництво #Книголав, Видавництво Анетти Антоненко, видавництво "BookChef", книгарня "Book24", письменниці Катерина Бабкіна, Оксана Шаварська, Світлана Тараторіна, Ольга Купріян, Гаська Шиян, Марися Нікітюк. Усі надані книги можна буде виграти в рамках Книжкового марафону #читаювдома.

Взяти участь у марафоні можуть українці по всьому світу. Ми приймаємо платежі з-за кордону як у якості донейтів в рамках Книжкового марафону, так і в якості благодійних внесків. Оголошення переможців благодійного марафону відбудеться 12 травня на фейсбук сторінці Фундації #ВАРТОЖИТИ.

Детальніше про те, як виграти класну книгу або придбати книгу важкохворій дитині ми розповіли на нашому сайті:

- виграти класну книгу можна тут: http://vartozhyty.com.ua/bookmarathon

- придбати книгу важкохворій дитині тут: http://vartozhyty.com.ua/booksforkids

ЧАРІВНИКОМ МОЖЕ СТАТИ КОЖЕН!

Лікування тяжких, зокрема онкологічних хвороб, є тривалим, фізично та емоційно виснажливим для людини. А надто – для дитини. Для кожного маленького героя це важке випробування. Коли ми обіймаємось із людьми, які нас люблять, коли поруч ті, хто в нас вірить і коли десь-інде з'являється людина, яка раптом, в цю хвилину, реалізовує твою мрію, ти стаєш абсолютно щасливою людиною. Навіть якщо маєш невиліковний діагноз. Фактор несподіваного щастя від здійснення мрії наснажує дитину на подальше лікування та швидше одужання.

"Щастя – найкращі ліки!". Такий девіз у Благодійного фонду "Зелений Слон", який здійснює мрії важкохворих дітей у різних куточках України.

Я щаслива бути амбасадоркою "Зеленого Слона". Ми дуже хочемо, щоб ви стали частиною цієї величезної щасливої історії. Давайте робити щасливими тих, кому пощастило трішки менше, ніж нам. Давайте сіяти добро і робити так, аби добрих і щасливих людей ставало більше.



"Зелений слон" – це про дружбу. Про об'єднання дорослих заради здійснення мрій маленьких. Про щиру потребу ділитись. Про усвідомлення свого призначення. Про щастя. Яке, безумовно, є найкращими ліками. Про кожного з нас, хто розуміє масштаби цього світу і готовий долучитись до його удосконалення.

Звичайно, ми усвідомлюємо, що навряд чи здійснимо всі мрії, але це не привід не здійснити жодної.

Наразі ми реально оцінюємо наші сили і тому зосередили свою діяльність на дитячому відділенні Національного інституту раку. Там лікуються дітки зі всієї України, що для нас дуже важливо – охопити географічно різні регіони – від Донецької до Львівської областей.

Діти пишуть нам про свої мрії через наш сайт gef.org.ua, де є спеціальна форма "Замовити мрію". Після цього ми обговорюємо мрію з нашим близьким другом Ларисою Лавренюк – благодійним фондом "Краб", дізнаємось детальніше про дитину та починаємо готувати цей момент щастя – здійснення мрії. Звичайно, далеко не всі бажання дітей є мріями, але це, зазвичай, зрозуміло навіть по тому, як розповідь про мрію сформульована у самій заявці. Це просто відчутно по першому слову дитини.



Останню мрію, яку ми здійснили на днях, подавала не сама дитина, а її мама. І коли ми спілкувалися з нею після здійснення та розповідали, як сильно нас вразив її лист, вона відповіла, що він просто був дуже щирий і що вона не думала, що ми дійсно її здійснимо. А взагалі – сльози мам, які розділяють щастя своїх дітей – це, напевно, одна із найсильніших сил, які нас наснажують не зупинятись.

На жаль, ми не можемо всіх вилікувати, але ми можемо хоч трохи відволікти, переключити, полегшити лікування емоціями та наблизити одужання. В цьому і є наша місія. Нічого надглобального. Хоча, що може бути глобальнішим за щастя?"
, – говорить засновниця Фонду "Зелений Слон" Інна Голованчук.

МРІЯ ПРО ХАСКІ



"9-річний Ілля з села Крепи Луганської області завжди мріяв про хаскі. Про свою мрію він розповів друзям у відділенні, коли потрапив на лікування з рабдоміосаркомою сечового міхура. Мама пообіцяла йому, що подарує хаскі після того, як Ілля пройде свої дев'ять курсів хіміотерапій (де ж бо жити собані у відділенні?). Так, в останній день перед поїздкою додому, чарівне цуценя хаскі знайшло свого ідеального друга та господаря. Через важку хворобу Іллюша практично втратив зір і коли ми подарували йому омріяну собаню перше, що він спитав: "Якого кольору у неї очі?".

Вже наступного дня, повернувшись додому, Іллюша був зайнятий турботами про свого нового друга, знайомлячи зі своєю прекрасною родиною. Готуючи їжу собачці, хлопчик дзвонив, аби спитати, яким м'ясом її годувати – сирим чи вареним?"
, – розповідає Інна Голованчук.



Будь-яка тяжко хвора дитина віком від 2,5 до 18 років має можливість звернутись у Благодійний фонд "Зелений Слон" за здійсненням своєї мрії. Подати заявку на здійснення мрії може сам мрійник або мрійниця, медичний персонал, батьки, законні опікуни або члени родини, які точно обізнані у реальному медичному стані дитини.

Ви можете здійснити мрію важкохворої дитини і відчути себе чарівником. Для цього потрібно перейти на сайт фонду "Зелений Слон" і заповнити форму "Здійснити мрію".

ПРИДБАТИ КНИГУ ДИТИНІ



У рамках нашого КНИЖКОВОГО МАРАФОНУ кожен бажаючий може самостійно обрати книгу у нас на сайті і придбати її важкохворій дитині. Наприкінці акції ми окремо замовимо всі придбані благодійниками книги і разом з Фондом "Зелений Слон" передамо їх діткам, які проходять лікування у Національному інституті раку та відправимо їх адресно тим дітлахам, які вже встигли замовити мрію Фонду "Зелений Слон". Для цього на сайті Фундації #ВАРТОЖИТИ натисніть кнопку "Я ХОЧУ КУПИТИ КНИГУ ДИТИНІ" і оберіть, яку саме книгу або книги Ви бажаєте подарувати дітям.

АВТОРИ, ЯКІ ДОЛУЧИЛИСЯ ДО КНИЖКОВОГО МАРАФОНУ. КНИГИ З ІМЕННИМИ ПІДПИСАМИ-ПОБАЖАННЯМИ ВИ МОЖЕТЕ ВИГРАТИ, ВЗЯВШИ УЧАСТЬ У МАРАФОНІ



• Катерина Бабкіна

- "Щасливі голі люди" – з автографом (1 шт.)

- "Звичка писати" – з автографом (1 шт.)

- "Мій дід танцював краще всіх" – з автографом (1 шт.)



• Гаська Шиян

- "За спиною" (3 шт.)



• Оксана Шаварська

- "8000 миль самотності" – з автографом (5 шт.)



• Ольга Купріян

- "Слухай серцем. Суперклей для вази" – з автографом (1 шт.)

- "Слухай серцем. Мамонт" – з автографом (1 шт.)

- "Боброго ранку! Проза" – з автографом (1 шт.)



• Яніна Соколова в співавторстві з Ольгою Купріян

- "Я, Ніна" – з автографом (1 шт.)

• Марися Нікітюк

- "Можливо завтра" (3 шт.)

• Світлана Тараторіна

- "Оця Марія звірів малювала" – з автографом (1 шт.)

- "Лазарус" – з автографом (1 шт.)

ПОВНИЙ ПЕРЕЛІК КНИГ, ЯКІ МОЖНА ВИГРАТИ НА БЛАГОДІЙНОМУ КНИЖКОВОМУ МАРАФОНІ



• Видавництво "Люта справа"

- "Суспільство нейтральних територій". Володимир Колінько (3 шт.)

- "8000 миль самостності". Оксана Шаварська (5 шт.)

- "Місто, в якому не ходять гроші". Кузьма Скрябін (3 шт.)

- "Літо-АТО". Олаф Клеменсен (3 шт.)



• Видавництво "Фоліо"

- "Шевченко на кожен день: з Яніною Соколовою" (5 шт.)

- "Українська мова для іноземців. Крок за кроком". Данута Мазурик (3 шт.)

- "Щоденник Військового лікаря". Віктор Чернієнко (3 шт.)

- "Pep's City. Лу Мартін". Пол Баллус (3 шт.)

Видавництво Старого Лева

- "Острови поміж течій". Ернест Гемінгвей (2 шт.)

- "Меланхолії". Юрій Іздрик (3 шт.)

- "Пів'яблука. Інші пів'яблука". Галина Вдовиченко (2 шт.)

- "12 неймовірних жінок". Мар'яна Савка (2 шт.)

- Комплект "RECвізити. Антологія письменницьких голосів". Тетяна Терен (1 шт.)

- "Історії про життя, смерть і нейрохірургію". Генрі Марш (2 шт.)

- "Місто Дівчат". Елізабет Гілберт (1 шт.)

- "Щасливі люди читають книжки і п'ють каву". Мартен-Люган Аньєс (3 шт.)

- "Фелікс Австрія". Софія Андрухович (2 шт.)



• Видавництво "Фабула"

- "За спиною". Гаська Шиян (3 шт.)

- "Як ходити до музею". Йохан Ідема (3 шт.)

- "Мистецтво говорити. Таємниці ефективного спілкування". Джеймс Борг (3 шт.)

- "Пікассо: живопис, що шокував світ". Майлз Дж. Юнгер (3 шт.)

• Видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА"

- Набір з 3 книг Ліни Костенко: "Маруся Чурай", "Записки українського самашедшого", "Триста поезій" (2 шт.)

- Ілюстрований набір книг про Гаррі Поттера (2 шт.)

- "Шерлок Голмс": повне видання у 2 томах. Артур Конан Дойл (2 шт.)



• Видавництво #Книголав

- "Планета PIXAR. Моя неймовірна подорож зі Стівом Джобсом у створення історії розваг". Лоуренс Леві (3 шт.)

- "Вогонь і лють. Всередині Білого дому Трампа". Майкл Вулфф (3 шт.)

Видавництво Анетти Антоненко

- "Можливо Завтра". Марися Нікітюк (3 шт.)

- "Червнева злива". Тимофій Гаврилів (3 шт.)

- "Спустошення". Любко Дереш (3 шт.)

• Книгарня "Book24"

- "Становлення". Мішель Обама (3 шт.)

- "Пиши, скорочуй". Максим Ільяхов, Людмила Саричева (3 шт.)

- "NETFLIX. Ця ідея ніколи не спрацює". Марк Рендольф (3 шт.)

- "Homo Deus: за лаштунками майбутнього". Ювал Ной Харарі (3 шт.)



ПЕРЕЛІК КНИГ ДЛЯ ДІТЕЙ В НАЦІОНАЛЬНИЙ ІНСТИТУТ РАКУ

• Видавництво "Люта справа"

- "Книжка про бобрюки" – Олександр Ком'яхов (30 шт.)

- "Геть дорослих" – Сергій Прилуцький (13 шт.)

- "Луї та його монстри" – Ірена Карпа (13 шт.)

Видавництво Старого Лева

- "Хто росте в саду". Катерина Міхаліцина (2 шт.)

- "Хто росте у парку". Катерина Міхаліцина (2 шт.)

- "Кіт на ім'я Сплет". Роб Скоттон (2 шт.)

- "Закоханий Сплет". Роб Скоттон (2 шт.)

- "Мандрівки за чарівним атласом: Париж". Надійка Гербіш (2 шт.)

- "Дівчинка, яка рятувала книжки". Гаґеруп Клаус (2 шт.)

- "Вище за небо". Гаґеруп Клаус (2 шт.)

- "Ларс. LOL". Ібен Акерлі (2 шт.)

- "Маленька книжка про любов". Ульф Старк (2 шт.)

- "До нас на чай заходив тигр!". Джудіт Керр (2 шт.)

- "Марта з вулиці Святого Миколая". Дзвінка Матіяш (2 шт.)

- "Дочка чарівниць". Дорота Тераковська (2 шт.)

- "Гедвіґ". Фріда Нільссон (2 шт.)

- "Сікстен". Ульф Старк (2 шт.)

- "Ясь та його машинки". Катерина Міхаліцина (2 шт.)

• Видавництво "Фабула"

- "Велосипедна розмальовка". Шен Дзьянг (10 шт.)

• Видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА"

• Видавництво #Книголав

- "Білосніжка. Моя перша бібліотечка англійською". Брати Грімм (50 шт.)

• Видавництво "BookChef"

- "Winterra. Легенда казкового краю". Катерина Дем'янчук (20 шт.)



Запрошуємо вас активно долучатися до нашого благодійного КНИЖКОВОГО МАРАФОНУ за посиланням:

http://vartozhyty.com.ua/bookmarathon

Фундація #ВАРТОЖИТИ у соціальних мережах:

Facebook #ВАРТОЖИТИ

Instagram: @vartozhyty

Telegram: @yaninafilm

Website #ВАРТОЖИТИ

ЯКЩО СЬОГОДНІ НІЧОГО НЕ ЗРОБИШ – ЗАВТРА НІЧОГО НЕ ЗМІНИТЬСЯ

Грудень – місяць, коли кожен з нас подумки чи вголос підбиває підсумки року, що минає. У цьому блозі я розповім про найбільші перемоги та здобутки нашої команди в сфері онкології за 2020 рік...

Коли щастя – найкращі ліки!

В умовах карантину, коли культурне дозвілля неможливо організувати у вигляді походу в театр, кінотеатр, на концерт або на презентацію книги улюбленого автора, дуже важливо зберігати єдність...

Неможливо купити кров, якщо її немає

Одна кроводача потенційно може врятувати 3 життя. Станом на 13 квітня 1149 життів вдалося врятувати завдяки проєкту #таксідлядонора, який спільними зусиллями започаткувала Фундація #ВАРТОЖИТИ разом з ДонорUA, як альтернативу нашим щомісячним Red Brunch задля того, щоб жоден українець не помер від нестачі донорської крові або її компонентів...

Кого найбільше зачепить пандемія коронавірусу або про кого ми забули?

В умовах світової пандемії, яка щодня змушує нас боятися за своє життя та за життя наших близьких я хочу наголосити, що є речі страшніші за коронавірус, бо рак не пішов на карантин! Вірус COVID-19 – це дійсно дуже серйозний виклик нашому суспільству, але я пропоную згадати статистику виживаності онкохворих і порівняти її з коронавірусом...

Репресії та біль замість здорового глузду

Чому "антинаркотичний" проект закону лише погіршить ситуацію із наркотиками та примусить хворих страждати ще більше? Залежність від незаконного вживання психоактивних речовин – це проблема, яку в народі називають "наркоманією"...