17:29 21.08.2020

Комітет ВР з питань інтеграції України з ЄС звернеться з листом до прем'єра на захист Держпродспоживслужби

1 хв читати
Комітет ВР з питань інтеграції України з ЄС звернеться з листом до прем'єра на захист Держпродспоживслужби

Комітет Верховної Ради з питань інтеграції України з Європейським Союзом звернеться до прем'єр-міністра з листом про неприпустимість ліквідації Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

"На позачерговому засіданні комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з ЄС його члени вирішили звернутися з листом до прем'єр-міністра щодо неприпустимості ліквідації Держпродспоживслужби. На думку народних депутатів, такі дії уряду становлять серйозну загрозу експорту українського продовольства до ЄС, якості та безпечності продуктів усередині країни", - йдеться в повідомленні голови комітету Іванни Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що Держпродспоживслужбу було створено на виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Євроінтеграційні реформи в цій галузі дали можливість швидко переорієнтовувати вітчизняний експорт на вимогливі ринки Євросоюзу, відкрили для українських виробників інші перспективні ринки.

"Нині, коли економіка України переживає падіння, втрата ринку ЄС завдасть їй ще більш нищівного удару й відкине країну на багато років назад", - наголосила голова комітету.

Раніше проти ідеї реорганізації Держпродспоживслужби висловилися також Європейська Бізнес Асоціація, Американська торговельна палата в Україні, Спілка українських підприємців, асоціація "Український клуб аграрного бізнесу", Українська зернова асоціація.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА