Документ 544-2018-р, чинний, поточна редакція — Прийняття від 17.08.2018
Виберіть формат файлу для збереження:

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 17 серпня 2018 р. № 544-р
Київ

Про затвердження плану заходів з підготовки і відзначення 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності

1. Затвердити план заходів з підготовки і відзначення 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності, що додається.

2. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, обласним та Київській міській держадміністраціям забезпечити виконання затвердженого цим розпорядженням плану заходів за рахунок та в межах видатків державного та місцевих бюджетів, а також за рахунок інших не заборонених законодавством джерел фінансування.

Прем'єр-міністр України

В.ГРОЙСМАН

Інд. 71




ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Кабінету Міністрів України
від 17 серпня 2018 р. № 544-р

ПЛАН
заходів з підготовки і відзначення 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності

1. Забезпечити проведення до Дня Державного Прапора України у м. Києві, інших населених пунктах, а також закордонних дипломатичних установах України:

офіційної церемонії урочистого підняття Державного Прапора України.


Обласні та Київська міська держадміністрації, Міноборони, МЗС.


23 серпня 2018 р.;

інших заходів, спрямованих на виховання поваги до державних символів України.


МОН, Мінкультури, Мінмолодьспорт, МЗС, Національна академія наук (за згодою), Український інститут національної пам’яті, обласні та Київська міська держадміністрації.


Серпень - вересень 2018 року.

2. Забезпечити проведення з нагоди Дня незалежності України та 100-річчя відродження української державності:

параду військ по вул. Хрещатик та Майдану Незалежності у столиці України - м. Києві, передбачивши проліт авіації у складі повітряної колони.


Міноборони, МВС, СБУ (за згодою), Адміністрація Держприкордонслужби, Київська міська держадміністрація.


24 серпня 2018 р.;

показу зразків озброєння і військової техніки Збройних Сил та інших військових формувань із їх встановленням у м. Києві на Михайлівській площі.


Міноборони, МВС, Адміністрація Держприкордонслужби, Київська міська держадміністрація.


22-26 серпня 2018 р.;

урочистих заходів у м. Києві, інших населених пунктах за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, народних депутатів України, представників іноземних держав, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, української діаспори, учасників антитерористичної операції та учасників заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, представників релігійних організацій, громадськості.


Мінкультури, Мінмолодьспорт, Мінсоцполітики, Мінрегіон, Міноборони, МОН, Національна академія наук (за згодою), Державна служба у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, Український інститут національної пам’яті, МВС, МОЗ, ДСНС, СБУ (за згодою), народні депутати України (за згодою), обласні та Київська міська держадміністрації.


24 серпня 2018 р.;

церемоній покладення квітів у м. Києві та інших населених пунктах до пам’ятників і пам’ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та учасників заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.


Обласні та Київська міська держадміністрації, громадські організації (за згодою).


24 серпня 2018 р.;

урочистого відкриття тематичної виставки на одній із центральних площ м. Києва та обласних центрів.


Український інститут національної пам’яті, обласні та Київська міська держадміністрації.


23 серпня 2018 р.;

тематичних міжнародних наукових, науково-практичних конференцій, засідань за круглим столом.


МОН, МЗС, Національна академія наук (за згодою), Український інститут національної пам’яті, Укрдержархів, обласні та Київська міська держадміністрації.


Серпень - вересень 2018 року;

інформаційно-освітніх, спортивних та патріотично-виховних заходів, присвячених подіям та персоналіям багатовікової історії українського державотворення, державних символів України.


МОН, МІП, Мінкультури, Мінмолодьспорт, Національна академія наук (за згодою), Український інститут національної пам’яті, Укрдержархів, обласні та Київська міська держадміністрації.


Серпень - вересень 2018 року.

3. Сприяти реалізації ініціатив громадськості, спрямованих на зміцнення національної єдності, консолідацію суспільства у справі розбудови держави, розвиток міжрегіональних зв’язків, поширення інформації і знань про Україну, утвердження її позитивного іміджу у світі.


Обласні та Київська міська держадміністрації, МІП, МЗС, Український інститут національної пам’яті, Укрдержархів.


Серпень - вересень 2018 року.

4. Звернутися до релігійних організацій з пропозицією провести 24 серпня 2018 р. молебні за Україну.


Мінкультури.


До 16 серпня 2018 року.

5. Забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України за участю представників української громадськості за кордоном заходів із відзначення Дня Державного Прапора України, 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності.


МЗС.


Серпень - вересень 2018 року.

6. Забезпечити розроблення та реалізацію регіональних планів заходів з підготовки та відзначення Дня Державного Прапора України, 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності.


Обласні та Київська міська держадміністрації.


Серпень 2018 року.

7. Вжити додаткових заходів до забезпечення благоустрою населених пунктів, упорядкування об’єктів культурної спадщини, пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та учасників заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.


Обласні та Київська міська держадміністрації.


Серпень 2018 року.

8. Вжити заходів до забезпечення публічної безпеки і порядку та безпеки дорожнього руху під час проведення заходів з підготовки і відзначення Дня Державного Прапора України, 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності, зокрема під час проведення параду військ у м. Києві та практичних тренувань у місці їх проведення, у тому числі під час прольоту авіації у складі повітряної колони.


Національна поліція, МВС, Міноборони, ДСНС, Управління державної охорони (за згодою), СБУ (за згодою), обласні та Київська міська держадміністрації.


17-24 серпня 2018 року.

9. Організувати широке висвітлення у засобах масової інформації заходів з підготовки і відзначення Дня Державного Прапора України, 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності, трансляцію циклів тематичних теле- та радіопередач, художніх і документальних фільмів.


МІП, Держкомтелерадіо, ПАТ “НСТУ” (за згодою), обласні та Київська міська держадміністрації.


Серпень 2018 року.

10. Забезпечити медичний супровід під час проведення заходів із відзначення Дня Державного Прапора України, 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності.


МОЗ, обласні та Київська міська держадміністрації.


23-24 серпня 2018 року.




вгору