21:36 30.10.2020

У Запоріжжі викрили діяльність групи осіб, які створили незаконні органи влади

2 хв читати

Правоохоронці викрили та припинили діяльність групи осіб, які створили в м.Запоріжжя незаконні органи влади для розхитування суспільно-політичної ситуації в регіоні, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За даними слідства, група осіб намагалася сформувати в м.Запоріжжя псевдодержавне утворення для розхитування суспільно-політичної ситуації в регіоні. Вони створювали так звані "альтернативні" органи місцевого самоврядування - районні ради в місті, в які обирали депутатів. Для "легалізації" незаконної структури фігуранти розробляли фіктивні документи: статути, посвідчення депутатів, печатки, паспорти тощо. Для безпосереднього обрання та участі в "альтернативних" органах місцевого самоврядування два організатори шляхом обману або зловживання довірою отримували від майбутніх учасників кошти на банківську карту як волонтерську підтримку їх діяльності", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що також організатори групи створили сторінку в одній з соціальних мереж, де розміщували інформацію із закликами до громадян приєднуватися до псевдодержавного утворення.

Так, агітатори планували "розформувати" місцеві органи державної влади і місцевого самоврядування на території міста: для цього вони поширювали інформацію про створення так званої "ліквідаційної комісії". Крім того, фігуранти пропонували легалізувати зброю шляхом видачі фіктивних "дозвільних документів".

Запорізької обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом самовільного присвоєння владних повноважень (ч.1 ст.353 КК України).

У рамках кримінального провадження правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів. Було вилучено печатки т.зв. "Запорізької міської ради" та "Комунарської районної в м.Запоріжжя ради", папки з документацією т.зв. "Запорізької міськради", документи "Конгресу громадських об'єднань", посвідчення громадської організації "Народний контроль" на різні імена і так звані документи "органу місцевого самоврядування держави Україна Дніпровського району".

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру членам групи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нещодавні наступи РФ на Донеччині виявилися здебільшого безуспішними - ISW

Окупанти у вівторок обстріляли Середину-Буду і 21 прикордонне село в Сумській і Чернігівській областях, у Залізному Мосту загинув мирний житель

На Чернігівщині під ворожим мінометним обстрілом загинув мирний житель - ОВА

Стратегію відновлення держвлади та реінтеграції населення деокупованих територій буде ухвалено до кінця червня - Верещук

Ковель зустрів четвертий евакуаційний поїзд із Донеччини

Стефанішина на засіданні Ради Україна-НАТО закликала союзників посилити ППО

Карандєєв має намір виступати за залучення міжнародної допомоги для відновлення постраждалої внаслідок обстрілу друкарні в Харкові

Унаслідок ворожих авіаударів по Малій Данилівці постраждав мирний житель

Росіяни за добу вбили трьох жителів Донбасу, ще 14 поранено

Російські війська за ніч і вранці обстріляли Сумську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА