08:12 04.09.2018

Федеріка Могеріні закликала сторони конфлікту в Тріполі негайно припинити військові дії і провести посередницьку зустріч

1 хв читати
Федеріка Могеріні закликала сторони конфлікту в Тріполі негайно припинити військові дії і провести посередницьку зустріч

Ескалація насильства в Тріполі ще більше підриває і без того крихку ситуацію в Лівії, заявила в понеділок глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні після телефонної розмови зі спеціальним представником ООН Гасаном Саламі.

"Насильство породжує насильство і тільки приносить більше страждань лівійському народові, який заслуговує миру і безпеки", - йдеться в заяві високого представника ЄС із закордонних справ, поширеній в Брюсселі.

"Ми закликаємо всі сторони позитивно відгукнутися на заклик ООН провести завтра термінову посередницьку зустріч і негайно припинити військові дії. Про це сьогодні я говорила зі спеціальним представником ООН Гасаном Саламі по телефону", - повідомила Ф.Могеріні.

Вона зазначила, що запевнила спецпредставника ООН в тому, що ЄС продовжить надавати повну підтримку його роботі.

"Тільки політичний процес може забезпечити всеосяжне, стабільне і надійне рішення кризи в Лівії", - йдеться в заяві глави європейської дипломатії.

Вона також заявила, що Європейський союз продовжуватиме співпрацювати з ООН та іншими міжнародними і регіональними партнерами з метою зміцнення суверенних інститутів Лівії, сприяння проведенню виборів на основі адекватних і надійних конституційних правил і створення професійних сил безпеки під цивільним контролем.

Ф.Могеріні повідомила, що Європейський союз закликає всі сторони об'єднатися на підтримку цих цілей і в першу чергу враховувати інтереси лівійського народу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА