14:23 24.04.2020

Верховна Рада прийняла Закон, який простимулює розвиток річкового транспорту - Струневич

2 хв читати

Верховна Рада сьогодні в цілому прийняла законопроєкт, який має стимулювати стрімкий розвиток річкового транспорту в Україні. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив співавтор закону та заступник голови парламентської фракції “Слуга Народу” Вадим Струневич.

“Сьогодні Верховна Рада прийняла законопроєкт «Про внутрішній водний транспорт», який поданий за моїм співавторством. Я вважаю це правильне рішення, і що цей закон важливий саме зараз. На це є кілька вагомих причин, пояснюю. По-перше, Україна має величезний потенціал для розвитку цього інфраструктурного напрямку і ми повинні цей потенціал раціонально використовувати”, - написав політик.

Він також зазначив, що розвиток водного транспорту зніме частину навантаження з всієї інфраструктури країни, через що дорожнє покриття буде служити довше.

“Законопроєкт, який ми запропонували, надасть імпульс для розвитку цієї галузі та вирішить її головні проблемі, які існували роками. Він передбачає скасування цілого переліку платежів, які раніше лежали на судах: оплату за шлюзування, оплату за розведення мостів, деякі портові збори. Це має здешевити використання річкового транспорту і зробити його ще більш рентабельним”, - вважає Струневич.

За його словами, законопроєкт також мінімізує інспекції суден, спрощує механізм реєстрації та впроваджує прозорий механізм отримання міжнародного посвідчення на право управління прогулянковим судном.

“Наша головна мета - зробити так, щоб судна плавали, а не стояли у портах через брак чергового “папірця”. Наш законопроєкт встановлює чіткі обов'язки розвитку і функціонування стратегічної річкової інфраструктури, у тому числі роботу судноплавних шлюзів, річкової інформаційної служби, чіткі правила обслуговування фарватеру”, - підкреслив заступник голови фракції.

Річковий транспорт, вважає політик, завдяки своєму великому потенціалу, здатен допомогти вивести українську інфраструктуру на новий якісний рівень.

“В нас є чітка задача - зробити всі умови для швидкого розвитку вітчизняної інфраструктури і її виходу на новий якісний рівень. Річковий транспорт у цьому грає далеко не останню роль і ми маємо використовувати його великий потенціал задля досягнення цієї стратегічної цілі”, - підсумував Струневич.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА