15:51 18.02.2016

Фінансова допомога МВФ важлива для стабілізації гривні напередодні посівної кампанії

2 хв читати
Фінансова допомога МВФ важлива для стабілізації гривні напередодні посівної кампанії

Співпраця України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) важлива в розрізі валютної стабільності, оскільки саме від валютного курсу залежить вартість проведення посівної кампанії для аграріїв, повідомив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко.

"Критичність ситуації полягає в тому, що у зв'язку з девальвацією гривні зростає собівартість виробництва, відповідно збільшується обсяг коштів, необхідних для забезпечення посівної", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Через девальвацію гривні в 2016 році вартість посівної зросла в 1,2 раза - до 79,2 млрд грн. Значне подорожчання сталося через імпортні складові: міндобрив, паливно-мастильних матеріалів, засобів захисту рослин, насіння.

Витрати на них становлять понад 62,7 млрд грн (79,2% загальної потреби), що на 8,2 млрд грн більше порівняно з 2015 роком.

Цього року власними коштами сільськогосподарські підприємства забезпечені на 66,6 млрд грн, або на 84%. Дефіцит власних коштів у 2016 році становить 12,6 млрд грн, що на 22% більше порівняно з 2015 роком.

Дефіцит може бути покритий за рахунок позикових засобів - на 12,2 млрд грн, зокрема за рахунок залучення банківських кредитів обсягом 7,2 млрд грн, що сягає 57,7% і комерційних позик - 4,4 млрд грн.

"Таким чином, стабільність гривні - одна з основних передумов розвитку аграрного сектора і гарантування харчової безпеки країни. Саме співпраця України з МВФ і дає можливість аграріям залучати кошти для розвитку", - додав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА