07:29 08.04.2018

На водоймах України триває підвищення рівня води

2 хв читати
На водоймах України триває підвищення рівня води

На річках України продовжиться розвиток весняного водопілля, повідомляють у Державній службі з надзвичайних ситуацій з посиланням на дані Укргідрометцентру.

"7 квітня на р.Дунай - м.Вилкове рівень води становить 160 см. До позначки підтоплення територій житлового сектора 185 см залишається 25 см. На річці Айдар біля с.Новоселівка Старобільського району рівень води становить 554 см (підвищення за добу на 66 см), що перевищило позначку (488 см) підтоплення житлового сектора. Наразі підтоплено 0,3 га господарських ділянок, загрози підтоплень житлового сектора немає", - йдеться в повідомленні.

Також у ДСНС відзначили, що в с.Старий Білоус Чернігівської області в зв'язку з підняттям рівня води в р.Білоус, залишаються підтопленими дачні ділянки в садових товариствах площею 10 га, близько 400 дачних будинків.

До 10 квітня подальший підйом рівнів води на річках басейнів Прип'яті, середніх і нижніх течіях Сули, Псла, Ворскли складе 0,1- 0,5 м з виходом води на заплаву, її подальшим затопленням (Сумська, Полтавська обл.), досягненням відміток початкового затоплення окремих господарських споруд (Волинська область).

На річках басейну Десни та Сіверського Дінця підйом рівня води складе 0,4 - 1,2 м з виходом води на заплаву Десни (в районі м.Новгород Сіверський) і малих річок в Чернігівській, Сумській областях та подальшим її затопленням на р.Убідь, Снов: подальше переливання води через дороги місцевого значення, оточення водою знижених населених пунктів в Чернігівському районі (Чернігівської обл.), досягненням відміток початкового затоплення окремих господарських споруд і населених пунктів у Новопсковському районі Луганської області.

На Верхньому Дніпрі (в Чернігівській обл.) - 0,2-0,4 м з початковим виходом води на заплаву без негативних наслідків.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область другий день поспіль може обійтися без відключень е/е

Глава МЗС Італії підтвердив плани передати Україні систему ППО SAMP/T

Естонія передає Україні енергоблок, який може забезпечити електроенергією близько 150 тисяч українців

Відключення світла у вівторок можуть збільшуватися за рахунок більшого обсягу обмеження е/е

Італія може передати Україні другу систему ППО SAMP/T

Суд вирішив передати столичний БФК Gulliver в управління АРМА, власник має намір оскаржити рішення

На фронті вже відбулося 102 бойових зіткнення, на покровському напрямку - 35, повідомляє Генштаб ЗСУ

Українські прокурори повідомили про підозру 42 російським офіцерам, причетним до сексуального насильства на окупованих територіях

У Харкові спрацювала ППО, інформації про постраждалих немає

Зливові дощі на півдні Німеччини призвели до масштабних повеней, є загиблі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА