20:29 27.04.2018

Пашинян вважає безальтернативним своє обрання прем'єр-міністром Вірменії

2 хв читати
Пашинян вважає безальтернативним своє обрання прем'єр-міністром Вірменії

Лідер протестного руху Вірменії, депутат парламенту Нікол Пашинян заявив на мітингу в Гюмрі, що новим прем'єр-міністром країни повинен бути обраний "кандидат від народу".

"Народ переміг, і щоб гарантувати цю перемогу є один шлях - обрання в парламенті кандидата народу прем'єр-міністром Вірменії", - сказав Н.Пашинян на мітингу в п'ятницю.

"Якщо мені буде відомий хоча б один інший шлях, який не зламає почуття перемоги громадянина, я в той же момент відмовлюся від своєї заяви. Але політична відповідальність змушує мене зафіксувати наступне: немає іншого шляху, і де-факто перемога народу повинна бути закріплена де- юре 1 травня під час виборів прем'єра на спеціальному засіданні парламенту", - підкреслив Н.Пашинян.

За його словами, якщо в.о. прем'єра Вірменії Карен Карапетян висуне свою кандидатуру, то "сам себе оголосить ворогом цього героїчного народу".

З 13 квітня в Єревані та інших містах Вірменії відбулися багатотисячні цілодобові мітинги і акції протесту проти призначення екс-президента Сержа Саргсяна на пост прем'єр-міністра. На чолі протестів став опозиційний депутат Н.Пашинян. 23 квітня С. Саргсян пішов у відставку, виконуючим обов'язки прем'єр-міністра Вірменії був призначений представник правлячої Республіканської партії Карен Карапетян.

Незважаючи на зміну прем'єра, протести продовжилися. Н.Пашинян зажадав усунення від влади всіх представників Республіканської партії і обрання нового прем'єра.

Питання про вибори нового прем'єр-міністра Вірменії обговорюватиметься на спеціальному засіданні Національних зборів республіки, яке відбудеться 1 травня.

Наразі тільки опозиційна фракція "Елк" висунула свого кандидата - Н.Пашиняна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА