19:20 04.10.2019

СБУ затримала у Дніпрі таксиста-агітатора ідеї "русского мира"

1 хв читати
СБУ затримала у Дніпрі таксиста-агітатора ідеї "русского мира"

Співробітники Служби безпеки України затримали проросійського агітатора, який позиціонував себе як прихильник "російського козацтва", російської православної церкви та монархізму.

"Оперативники спецслужби встановили, що чоловік активно підтримував тимчасову окупацію АР Крим і частин Донецької та Луганської областей. Для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні він у соціальних мережах агітував за відокремлення області від України та "приєднання" до РФ на умовах федералізації", - повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю.

Зазначається, що затриманий є приватним таксистом із Дніпра. Він відкрито демонстрував на власному авто агітацію символіки країни-агресора та пропагував клієнтам фейкові ідеї "русского мира".

"Значний суспільний резонанс у листопаді 2018 року отримала освітлена у ЗМІ конфліктна ситуація між зазначеною особою та волонтеркою з Дніпра, якій він намагався нав'язати свої погляди", - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили заборонену комуністичну символіку, георгіївські стрічки, засоби зв'язку та комп'ютерну техніку.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) КК України, тривають невідкладні слідчі дії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОН України затвердило скорочені освітні програми українознавчого компонента для школярів за кордоном

Кількість загиблих у Харкові зросла до семи - ДСНС

Кличко оприлюднив інфографіку про проєкти, реалізовані у столиці за 10 років

Спецслужби РФ мають намір активізувати диверсійну діяльність проти країн НАТО - ISW

Окупанти завдали ударів по цивільній залізничній інфраструктурі Харківщини, поранені шестеро залізничників

Звільнені від відбування покарання перші ув'язнені, які підуть на фронт

Зеленський про атаку на Харків: Російські терористи користуються браком ППО і можливостей знищувати пускові установки РФ поблизу кордонів

Кількість загиблих у Харкові зросла до шести - обладміністрація

Прикордонники не беруть до уваги застосунок "Резерв+" під час перетину кордону

На сумському напрямку у ворога зосереджені певні сили, але їх недостатньо для удару стратегічного рівня - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА