11:54 14.01.2021

До Уханя не пустили двох представників місії ВООЗ із вивчення COVID-19

2 хв читати
До Уханя не пустили двох представників місії ВООЗ із вивчення COVID-19

Влада Китаю відмовилася пустити на територію країни двох членів місії Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з пошуку джерела коронавірусу COVID-19, тому що під час тестування у них виявили антитіла, повідомила ВООЗ у Twitter.

"Їм усім знову зробили тести в Сінгапурі, й у всіх негативні результати ПЛР-дослідження. Але у двох членів позитивний результат на антитіла IgM. Тепер їх знову перевіряють на антитіла IgM та IgG", - ідеться в повідомленні ВООЗ.

Ці двоє вчених поки що залишаються в Сінгапурі. Решта членів місії прибули до Уханя, як і було заплановано. У місті, де в Китаї вперше зафіксували випадки зараження COVID-19, вони працюватимуть разом із китайськими вченими.

До делегації ВООЗ увійшли експерти з 12 країн. Як раніше повідомив в інтерв'ю "Інтерфаксу" директор інституту Далекого Сходу Олексій Маслов, вірусологи відвідають, окрім Уханя, південну провінцію Юньнань, де розташовані печери, в яких мешкає велика кількість кажанів.

Саме звідти фахівці зроблять забір первинного матеріалу для визначення, чи міг вірус з'явитися самостійно і чи міг статися витік із лабораторії в Ухані. Крім того, вчені відвідають рибний ринок в Ухані, звідки, як передбачається, були закуплені кажани, заражені коронавірусом.

Походження коронавірусу COVID-19 є предметом спекуляцій тривалий час. Більшість учених дотримується думки, що він зоонозного походження. Відомо, що перші хворі в місті Ухані відвідували оптовий ринок "Хуанань" або працювали там. На ринку продавали морепродукти, а також тварин - змій, птахів, кажанів. Але офіційно "нульового пацієнта" так і не було виявлено.

У Вашингтоні не виключали, що вірус міг зберігатися в науковій лабораторії Уханського інституту вірусології. США також дотримуються думки, що до приховування інформації про виникнення спалаху коронавірусу COVID-19 причетна Всесвітня організація охорони здоров'я. Пекін вважає цю версію безпідставною.

Загалом за час пандемії коронавірусом у світі заразилися понад 92 млн осіб, майже 2 млн пацієнтів померли від наслідків зараження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чотири людини загинули під час обвалення ресторану на Майорці

Єгипет та США тимчасово передаватимуть гуманітарну допомогу для жителів Гази через КПП "Керем-Шалом"

Окупанти обстріляли Слобідський район Харкова, частково зруйновано ліцей

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

На Лиманському, Сіверському, Курахівському, Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках ситуація залишається стабільно напруженою - Генштаб ЗСУ

У ХАРКОВІ ЧУТНО ВИБУХИ - МЕР МІСТА

За добу відбулося 90 бойових зіткнень, напруженою залишається ситуація на Куп'янському, Покровському, Краматорському та Харківському напрямках - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 33 авіаудари по Україні - Генштаб ЗСУ

Кондратюк позитивно оцінює результати візиту маршалка Сенату Польщі

Зеленський зустрівся з маршалком Сенату Республіки Польща

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА