Зняти житло на Новий рік і не потрапити на гроші: як перевірити орендодавця дистанційно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зняти житло на Новий рік і не потрапити на гроші: як перевірити орендодавця дистанційно

Особисті фінанси
404
Новорічні шахраї вже взялися за діло. Полюють на тих, хто хоче забронювати житло на свята. Яка схема найпопулярніша і як її обійти.
Приклад. Компанія друзів вирішила зустріти Новий рік в Карпатах. У Мережі знайшли садибу, яка приваблювала низькою вартістю – власник пропонував сауну, басейн, лазню, велику вітальню і кілька спалень. І все це за 2,5 тисячі гривень на добу. Один з друзів подзвонив власнику. Той перед оглядом попросив перевести невелику суму, а далі щотижня переносив дату візиту. Це насторожило, тому друзі подзвонили в сусідній готель і запитали, чи дійсно поруч здають будинок в оренду. І відповідь їх не порадувала.
“Вони кажуть: “Ой, хлопці, ви сьогодні не перші, і ви сьогодні не останні. Часто дзвонять такі, як ви. Вибачте, але ви натрапили на аферу”, – розповідає житель Львова Олександр Халацький.
Думка фахівця. Спеціаліст з нерухомості каже, що такі шахрайські схеми провертають щоосені. Шахраї беруть фотографії будинків з усіх куточків світу, створюють з ними оголошення, вказують низьку ціну і чекають клієнтів. Тому експерти наполягають на особистому візиті до орендодавця. Якщо неможливо подивитися будинок особисто, експерт радить дзвонити власнику по відеозв’язку і просити показати фасад і кімнати.
“Я попросила б Viber-конференцію, щоб побачити, що фотографія в Viber від цієї людини. Я б попросила хоча б чорно-білу копію паспорта”, – каже Ксенія Жук, експерт з нерухомості.
А ще фахівці рекомендують: щоб зменшити ймовірність обману, краще шукати пропозиції на перевірених туристичних сайтах.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше Finance.ua писав, як розрахувати вартість оренди квартири: оптимальна вартість оренди квартири повинна бути якомога вигіднішою для орендодавця, але й прийнятною для орендаря. У разі заниженої вартості ви не отримаєте весь можливий прибуток, а якщо її перевищити – значно зменшується інтерес квартиронаймачів, житло взагалі можуть не зняти.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас