10:16 21.09.2020

Поліція АРК розкрила схему продажу вогнепальної зброї через поштові відправлення

1 хв читати
Поліція АРК розкрила схему продажу вогнепальної зброї через поштові відправлення

Співробітники поліції Автономної Республіки Крим розкрили діяльність двох жителів Одеської області, які налагодили схему збуту вогнепальної зброї шляхом здійснення поштових відправлень у різні регіони країни.

"Під час документування злочинної діяльності жителя Херсонщини, який замовив умисне вбивство іншого місцевого жителя та був раніше затриманий правоохоронцями автономії, встановлено особу, яка здійснювала продаж вогнепальної зброї, що мала бути використана для реалізації наміру замовника", - повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим.

За підсумками проведених слідчих дій правоохоронці автономії задокументували неодноразові факти збуту вогнепальної зброї та боєприпасів і викрили двох осіб - жителів м. Білгорода-Дністровського.

"Маючи спеціальні знання, організатор схеми самостійно збирав та налаштовував зброю. Інформацію про продаж "товару" підозрювані публікували в мережі інтернет, а розповсюджували замовлення за допомогою поштових відправлень у різні регіони країни", - повідомляють правоохоронці.

Під час обшуків за місцем проживання одного з фігурантів було виявлено 12 одиниць вогнепальної зброї, гранати РГД-5, ручний протитанковий гранатомет (РПГ), близько 1,2 кг пороху, а також понад 1 тис. патронів.

Дії правопорушників кваліфіковано за ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання і збут вогнепальної зброї боєприпасів, без передбаченого законом дозволу) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від трьох до семи років. Наразі очікується судовий розгляд клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава СБУ: Зараз багато викликів, ворог на місці не стоїть

Окупанти зруйнували пам'ятник Нестору Махну в Гуляйполі

За поточну добу окупанти 53 рази намагалися просунутися вперед, найбільше - на куп'янському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

Глава СБУ пообіцяв ворогу нові "сюрпризи" завдяки впровадженню найкращих військово-технологічних рішень

Бельгія не планує відправлення своїх військових в Україну, але готується поставити Києву літаки F-16

Новий президент Північної Македонії підтвердила участь у Саміті миру - Зеленський

"Укренерго" повернула в роботу основну лінію енергопостачання окупованої ЗАЕС

UNITED24 розпочинає глобальний збір на бойові роботизовані платформи

Голова Нацполіції: Військовозобов'язаного, який перебуває в розшуку ТЦК, поліція туди й доправить, а під час спроби втекти від поліцейського може застосовуватися сила

СБУ затримала ексохоронця російської катівні на Херсонщині, який намагався сховатися в лавах ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА