15:47 27.11.2018

В РНБО роз'яснили оновлену версію постанови про військове становище

2 хв читати
В РНБО роз'яснили оновлену версію постанови про військове становище

Воєнний стан, оголошений указом президента України Петра Порошенка і підтриманий Верховною Радою, запроваджується в 10 областях України та у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії з 14:00 26 листопада терміном на 30 днів, роз'яснили в Раді національної безпеки і оборони Україна (РНБО).

"Відповідно до закону України "Про затвердження указу президента України "Про запровадження воєнного стану в Україні" (№9338), ухваленого парламентом 26 листопада, воєнний стан в Україні введено у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії з 14:00 26 листопада до 14:00 26 грудня 2018 року", - йдеться в роз'ясненні прес-служби РНБО у вівторок.

У Раді нацбезпеки і оборони нагадали, що закон, ініційований президентом України, з урахуванням внесених ним пропозицій, підтримали 276 народних депутатів.

"Відповідно до пропозицій Воєнного кабінету о 00:00 26 листопада відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України, на якому було ухвалено рішення "Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та запровадження воєнного стану в Україні". РНБО України внесла пропозицію президентові України оголосити воєнний стан в країні з 14:00 26 листопада 2018 року терміном на два місяці (до 14:00 26 січня 2019 року). Відповідний указ президента України було внесено 26 листопада до Верховної Ради України", - йдеться в роз’ясненні.

У РНБО зазначають, що після обговорення цього питання в парламенті президент України прийняв рішення про скорочення термінів запровадження воєнного стану до 30 діб, про що публічно повідомив громадянам України.

"Рішенням РНБО України від 26.11.2018 було підтримано ініціативу президента України та внесено зміни до попереднього рішення. Через це було підготовлено новий указ президента України № 392/2018 про запровадження воєнного стану терміном на 30 діб (відповідно з 14:00 26 листопада до 14:00 26 грудня 2018 р.)", - пояснили в РНБО.

Під час обговорення закону України "Про затвердження указу президента України "Про запровадження воєнного стану в Україні" (№9338) Петро Порошенко погодився обмежити застосування дії указу десятьма областями, про що заявив у своєму виступі у Верховній Раді України.

На сайті глави держави вже оприлюднено відповідний указ президента України №392/2018 від 26 листопада 2018 року про введення в дію рішення РНБО щодо внесення змін до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року про запровадження воєнного стану в Україні з 26 листопада до 26 грудня 2018 року.

Водночас указ президента України №393 про запровадження воєнного стану, затверджений ухваленим Верховною Радою законом у понеділок, наразі не оприлюднено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА