11:33 19.11.2018

Філарет відповість на пропозицію єпископату УПЦ-КП про обрання його главою Української православної церкви вже на Соборі

2 хв читати
Філарет відповість на пропозицію єпископату УПЦ-КП про обрання його главою Української православної церкви вже на Соборі

Глава Української православної церкви Київського патріархату патріарх Філарет наголошує, що надасть відповідь на пропозицію єпископату УПЦ-КП про висунення його кандидатури на предстоятеля Української православної церкви вже на самому Об'єднавчому соборі.

"Самовисування кандидатур на предстоятельство в церкві не допускається канонами. Я вдячний єпископату за висловлення довіри до мене, так само, як вдячний за потужну підтримку з боку повноти Київського патріархату і всього суспільства. Якою буде моя відповідь на цю пропозицію про обрання, якщо її буде оголошено офіційно на Соборі - я також офіційно повідомлю Собору, обґрунтувавши перед ним своє бачення і рішення, і очікуючи від нього підтримки моєї позиції", - йдеться в заяві Філарета, опублікованій на його сторінці в Facebook у понеділок.

Глава УПЦ-КП зазначив, що підставою для його відповіді буде "виключно розуміння блага Церкви і відповідальність перед Господом за належне виконання дорученого мені Їм служіння на Київському престолі".

"Зараз у мене є сформоване бачення того, як далі треба діяти, і про нього через наше особисте спілкування знають наші партнери із діалогу, який триває. Запевняю, що в рамках цього діалогу ми дотримувалися і дотримуватимемося узятих на себе зобов'язань так само, як і інші його учасники", - зазначив він.

Патріарх Філарет заявив, що зробить все необхідне для того, щоб об'єднавчий процес успішно завершився, і єдина помісна Українська православна церква була затверджена, а потім визнана іншими помісними церквами.

"Одночасно неприпустимо, щоб зміни в Церкві використали недоброзичливці для підриву її єдності або перетворення на знаряддя чужих інтересів, - таке знаряддя, яким, на жаль, зараз є Митрополія Московського патріархату в Україні. Нашому народу і країні потрібна дійсно незалежна церква, а не чужий інструмент, лише прикритий найменуванням незалежності", - переконаний він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА