07:08 12.05.2019

Влада Харкова вимагає демонтувати волонтерський намет у центрі міста протягом 3 днів

2 хв читати
Влада Харкова вимагає демонтувати волонтерський намет у центрі міста протягом 3 днів

Департамент територіального контролю Харківської міськради дійшов висновку, що волонтерський намет "Все для перемоги" на пл. Свободи навпроти будівлі облдержадміністрації був встановлений самовільно і з порушеннями законодавства і вимагає, щоб він був демонтований протягом трьох днів.

"З метою усунення виявлених порушень вимагаємо добровільно в триденний термін усунути вказане правопорушення шляхом демонтажу об'єкта ... з обов'язковим відновленням благоустрою території міста Харкова", - йдеться в приписі, опублікованому на офіційному сайті Харківської міськради в суботу.

У документі зазначено, що намет був встановлений без документа, що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, що є порушенням правил благоустрою Харкова, а також Законів України "Про благоустрій населених пунктів" та "Про автомобільні дороги".

У розпорядженні зазначено, якщо вимогу про добровільний демонтаж не буде виконано, намет буде демонтований на підставі рішення виконкому Харківської міськради.

Раніше заступник глави Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк в інтерв'ю місцевій медіа-групі "Об'єктив" заявив, що намет встановлено на підставі заявки волонтерів про безстрокову акцію і рішення про її демонтаж може бути прийнято тільки в рамках правового поля.

"Якщо є спір (демонтувати чи ні намет), його повинен вирішити суд. І яким буде судове рішення, так і буде. Це обов'язково для виконання для всіх", - сказав М.Черняк.

Він також підкреслив, що намет є символом і нагадуванням про триваючу війну.

"Це певний символ, символ для людей, які небайдужі, які зацікавлені в тому, щоб була перемога, щоб був мир, щоб реально закінчилася війна і не гинули люди", - сказав М.Черняк.

Активісти, які виступають проти знесення намету, організовують у неділю віче незгодних з діями міської влади.

Намет "Все для перемоги" встановлений на пл. Свободи проукраїнськими активістами в середині вересня 2014 року. За задумом активістів, він мав стати постійно діючою загальною платформою низки громадських ініціатив для допомоги армії і переселенцям.

8 травня 2019 року на сайті Харківської міськради була зареєстрована електронна петиція з вимогою прибрати з пл. Свободи волонтерський намет.

Того ж дня Г.Кернес заявив про підтримку петиції і пообіцяв зробити все від нього залежне, щоб її реалізувати, якщо вона набере необхідну кількість голосів. Протягом 9 травня петиція набрала більше 5 тис. голосів, необхідних для розгляду міською владою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА