В Україні з вересня підвищать частину пенсій: у Мінсоці розповіли, кому і як — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з вересня підвищать частину пенсій: у Мінсоці розповіли, кому і як

Казна та Політика
6426
В Україні через підвищення мінімалки з 4723 до 5000 грн зростуть пенсії у 1,5 мільйона осіб. Це пов’язано з тим, що українці старше 65 років, які виконали вимоги щодо стажу, мають право отримувати не менше 40% мінімалки.
Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” розповів радник міністра соцполітики Микола Шамбір.
“Сума буде невелика, і охоплене кількість людей невелика. Десь на 1,5 млн пенсіонерів вплине підвищення заробітної плати. Мінімальна зарплата 4723 грн з вересня буде 5000 грн. Якщо ухвалить це Верховна Рада, на 40% від мінімальної зарплати буде мінімальна пенсія для осіб, що мають 65 років”, – пояснив радник.
За його словами, через підвищення мінімальних пенсій великого навантаження на бюджет не буде. “Практично всі пенсії зараз підлягають підвищенню. Є пенсії, які зараз не індексуються. Але також ми працюємо над тим, щоб в наступному році повністю охопити всіх питанням індексації”, – додав Шамбір.
До 1 вересня мінімальна пенсія для тих, хто досяг 65 років і виконав вимоги щодо стажу (35 років для чоловіків і 30 років для жінок), становить 1889 грн. А з 1 вересня вже 2000 грн.

Довідка Finance.ua:

  • Українці, які збираються на пенсію, можуть через сайт Пенсійного фонду перевірити свій страховий стаж і суму майбутніх виплат.
  • У 2021 році в Україні будуть по-новому розраховувати штрафи, пенсії та інші соціальні виплати. В тому числі, з 1 липня 2021 року базові величини для соцвиплат і для грошових стягнень пропонується встановити на позначці 2100 гривень.
  • В українському уряді планують провести індексацію пенсій для всіх пенсіонерів. На сьогодні пенсії для деяких категорій не індексуються.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас