19:08 03.08.2018

Порошенко поговорив телефоном зі звільненим із в'язниці у РФ активістом Костенком

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко повідомив, що поспілкувався телефоном із Олександром Костенком, який відбував покарання у колонії в Кіровській області (РФ) і вийшов на свободу в п'ятницю.
"Тепло поспілкувався телефоном із Олександром Костенком. Він великий молодець! Незаконне ув'язнення і роки важких випробувань не похитнули його твердої проукраїнської позиції. Олександр вдячний кожному, хто боровся за нього", - написав П.Порошенко у своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю ввечері.
Глава держави додав: "Чекаємо його на рідній землі! Продовжуємо боротися за звільнення з російської неволі всіх українців, ув'язнених з політичних мотивів".
Як повідомлялося, О.Костенка в лютому 2015 року викрали біля дверей його будинку в Криму і вивезли в невідомому напрямку. Пізніше його звинуватили в нападі на співробітника "Беркута" під час Євромайдану в Києві, а також у незаконному зберіганні зброї. Його засудили до чотирьох років позбавлення волі. Відбував покарання у виправній колонії в м.Кірово-Чепецьк (Кіровська область, РФ).
Про те, що засуджений у Росії громадянин України О.Костенко вийшов на свободу і разом із українським консулом їде до Москви, в посольстві України повідомила близько полудня п'ятниці, 3 серпня, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.
"Олександра Костенка, який відбував покарання в Росії в Кірово-Чепецьку Кіровської області, сьогодні звільнили. (...) Зараз він вже під захистом української влади. Олександр перебуває з консулом України, і вони направляються до Москви в посольство України в РФ. Він під юрисдикцією нашої країни", - написала український омбудсмен на сторінці у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Дуже ціную готовність Австралії бути на Саміті миру

Зеленський: ціную готовність Австралії бути на Саміті миру

Російські війська вночі обстріляли Краматорськ, пошкоджені понад 20 будинків, поранений місцевий житель - Донецька ОВА

МЗС презентувало першу в історії Комунікаційну стратегію "Україна - держави Латинської Америки і Карибського басейну"

Україна й Чилі поглиблюють співпрацю для повернення викрадених РФ українських дітей

Польський бренд Sinsay відкриває магазини в трьох містах Київської області

Кучма про Мартиненка: у нього завжди було багато задумів і проектів

На місці удару по Селидовому знайшли тіло загиблого підлітка - Донецька ОВА

Тимошенко: таких, як Мартиненко, завжди не вистачає

Зеленський подякував Швеції за допомогу, яка не тільки рятує життя українців, а й допомагає забезпечити довгостроковий мир і безпеку в Європі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА