Більшість мігрантів, які працюють у Варшаві, хотіли б залишитися в Польщі на строк від 3 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість мігрантів, які працюють у Варшаві, хотіли б залишитися в Польщі на строк від 3 років

Особисті фінанси
5962
За останні п’ять років істотно зросла кількість українських трудових мігрантів, які хотіли б залишитися в Польщі на строк від трьох років і довше.
Про це йдеться в дослідженні Національного банку Польщі.
Серед мігрантів, які працюють у Варшаві, 52% хочуть залишитися в країні на строк від трьох років. У 2015 році таких було тільки 8%. Тоді приблизно 80% українських мігрантів, які працюють в польській столиці, планували залишатися в країні менше року.
У Нацбанку Польщі зазначили, що після вступу країни до Євросоюзу польські трудові мігранти також переважно не планували залишатися жити в інших країнах блоку, але з часом кількість заробітчан, які хотіли залишитися за кордоном довше, зростала.
Більшість мігрантів, які працюють у Варшаві, хотіли б залишитися в Польщі на строк від 3 років

12 способів переказати гроші з Польщі в Україну

«У випадку міграції польських громадян до Європейського Союзу це не було проблемою. У випадку імміграції з України до Польщі реалізація цих планів обмежена імміграційним законодавством”, – підкреслюється в дослідженні.

Довідка Finance.ua:

  • Польща розробляє нову міграційну політику. Вона може вплинути на працевлаштування українських заробітчан. Сьогодні через наплив трудових мігрантів з України польські роботодавці не поспішають піднімати зарплати. Це не влаштовує місцевих. Тому Польща зацікавлена ​​ у зрівнянні внутрішнього ринку праці.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас