16:01 13.03.2020

Україна свого часу в Мінську взяла на себе зобов'язання погоджувати деякі питання з "представниками окремих районів Донецької та Луганської областей України" - Єрмак

3 хв читати
Україна свого часу в Мінську взяла на себе зобов'язання погоджувати деякі питання з "представниками окремих районів Донецької та Луганської областей України" - Єрмак

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак зазначає, що рішення про заснування Консультативної ради в рамках політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи (ТКГ) ще не ухвалено, але підписані попередньою владою Мінські домовленості передбачають узгодження деяких питань із "представниками окремих районів Донецької та Луганської областей України в рамках ТКГ".

"Це рішення ще не ухвалено, і це дуже важливо. Але сторони-учасники Тристоронньої контактної групи зафіксували необхідність і можливість, що важливо, ухвалення такого рішення", - сказав він на брифінгу в ОП у п'ятницю в Києві.

Єрмак нагадав, що відповідно до пакету Мінських домовленостей, які нова влада отримала "у спадок" від попереднього керівництва держави, Україна взяла на себе зобов'язання узгодити декілька питань.

"Насамперед конституційну реформу в частині децентралізації та питання, що стосується місцевих виборів, з представниками, наголошую, окремих районів Донецької та Луганської областей України в рамках Тристоронньої контактної групи. Тобто є необхідність узгодження цих питання", - наголосив він.

Єрмак зазначив, що якщо рішення про створення Консультативної ради буде ухвалено, то його ухвалять на наступній зустрічі ТКГ у Мінську.

За його словами, механізм відбору до цієї ради представників від України і від окупованих територій країни ще доопрацьовують. "Але я вам можу сказати, що якщо цей орган буде створено, то, безумовно, з боку України це будуть справді фахівці, патріотично налаштовані люди, які є авторитетами сьогодні в Україні й у світі. Тому на сьогодні ми думаємо, консультуємося щодо цих осіб", - пояснив він.

Відповідаючи на запитання про те, хто пропонуватиме представників від ОРДЛО, Єрмак зазначив, що "про так звані ОРДЛО у документах не йдеться". "Вони підписали протокол як спостерігачі, які присутні на засіданні ТКГ. Такі самі підписи стоять і в Мінському пакеті домовленостей", - сказав він.

Як повідомлялося, за інформацією ZN.UA, у протоколі засідання ТКГ 11 березня зазначається, що рішення ТКГ про заснування Консультативної ради буде підписано 25 березня 2020 року після консультацій з представниками ОБСЄ, Франції та Німеччині.

"Основним завданням ради є здійснення діалогу, консультацій і напрацювання пропозицій щодо проектів політичних і правових рішень із врегулювання конфлікту відповідно до комплексів заходів, зокрема щодо проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей України", - йдеться в рішенні ТКГ, копію якого оприлюднено на сайті видання.

Згідно з документом, критерії та порядок призначення членів ради визначає Україна, окремі райони Донецької та Луганської областей України, Росія, Німеччина, Франція та ОБСЄ самостійно.

Крім того, Україна, окремі райони Донецької та Луганської областей України, Російська Федерація, Федеративна Республіка Німеччина, Французька Республіка та ОБСЄ не пізніше ніж за три робочі дні до дня першого засідання ради повинні будуть повідомити спеціальному представнику нинішнього голови ОБСЄ в Україні і в Тристоронній контактній групі про своїх учасників засідання ради.

До складу ради повинні будуть входити з правом вирішального голосу по 10 представників від України, 10 - від ОРДЛО, а також по одному представнику з правом дорадчого голосу від ОБСЄ, РФ, Німеччині та Франції за їхньої згоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності дотримання мовного законодавства співробітниками ТЦК і СП

Через "Резерв+" оновили свої дані майже 190 тис. жінок - Міноборони України

У допитах Баканова не було процесуального сенсу, конспірологія про його недоторканність недоречна - перший заступник директора ДБР

У Дніпрі внаслідок ракетної атаки вже восьмеро постраждалих, із них двоє дітей - МВС

Через негоду знеструмлені споживачі 68 населених пунктів у Львівській та Сумській областях - Міненерго

У справі про прорив ворога на Харківщині допитано військове керівництво і бійців, правоохоронці вивчають секретні документи - перший заступник директора ДБР

Унаслідок російських обстрілів на Херсонщині поранені чотири людини - голова ОВА

Довідка про здобувача освіти тепер доступна для формування в ЄДЕБО - Міносвіти

Наративи депутатів-держзрадників тотожні тезам Путіна перед вторгненням в Україну - перший заступник директора ДБР

Перший заступник директора ДБР: Справа про держзраду Дубінського на завершальному етапі, на суді почуємо багато цікавого

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА