День фінансів, 23 липня: рішення щодо облікової ставки, ОСЦПВ від monobank, власники готелю "Дніпро" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 23 липня: рішення щодо облікової ставки, ОСЦПВ від monobank, власники готелю "Дніпро"

748
Четвер, 23 липня, приготував відповіді на актуальні запитання дня:
Що вирішив НБУ щодо облікової ставки? 23 липня 2020 року Правління НБУ ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін – на рівні 6%. Це все ще найнижчий рівень облікової ставки за історію незалежної України. Finance.ua вирішив проаналізувати, що відбувалося з обліковою ставкою в деяких сусідніх країнах. Отримали цікаві дані. 🧐.
Чи можна придбати ОСЦПВ в monobank? Банк постійно додає в свій додаток нові функції. Тепер mono разом з компанією Polis.ua продає поліси автоцивілки від 9 перевірених страхових компаній 🚙
Що з “коливаннями” курсу гривні? Україна вже 5 років живе в режимі плаваючого курсу, коливання курсу є природними, вони відбуваються завдяки різним факторам. Про це повідомив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб під час пресконференції НБУ. “Це якраз свідчить про те, що ми робимо це настільки ефективно, що люди цього не бачать”, – зазначив він
До речі, про те, який курс чекає на українців восени – у новому відео з експертом Олексієм Козирєвим 🎬🤑
Хто ж купив “Дніпро”? Переможцями в аукціоні за Готель “Дніпро” стали не російські олігархи, а українські айтішники, які збираються перетворити його на унікальний кіберспортивний готель. Про це заявив IT-підприємець і кіберспортсмен Олександр Кохановський. За його словами, вони з однодумцями ще кілька років тому задумували великий інфраструктурний кіберспортивний проєкт.
Що з субсидіями і цінами на електрику? Ціну на електроенергію потрібно підвищити, а пільги перевести в грошову форму. Про це заявив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Ось, за його словами, чому це необхідно зробити..
Що означають “кольорові зони” при адаптивному карантині? Адаптивний карантин в Україні з 1 серпня працюватиме інакше. У нашій країні будуть виділені чотири “кольорові” зони, залежно від темпів поширення коронавірусу. Вимоги зеленої, жовтої, помаранчевої та червоної зони..
Чому кредитні ставки все ще є високими? Ставки за кредитами для населення залишаються дуже високими, оскільки банки закладають в рівень ставок свій ризик. Але ставки поступово знижуються. Про це сказав заступник голови НБУ Дмитро Сологуб. Він зазначив, що питання високих ставок – це не тільки питання ціни ресурсу, тобто депозитних ставок, а питання ризику.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас