17:30 13.11.2018

СБУ викрила сімох українських фахівців на незаконному ремонті військових літаків в Африці

2 хв читати
СБУ викрила сімох українських фахівців на незаконному ремонті військових літаків в Африці

Контррозвідники Служби безпеки України викрили в Києві сімох фахівців вітчизняного оборонно-промислового комплексу на незаконному наданні послуг із ремонту військової техніки за кордоном, повідомляє прес-центр СБУ у вівторок.

Оперативники спецслужби встановили, що власник столичної комерційної структури та бізнесу за межами України організував протиправний механізм з обслуговування іноземних повітряних суден. Від імені своєї закордонної фірми він уклав договір із посадовими особами військово-повітряних сил однієї з африканських країн на здійснення ремонту та техобслуговування військово-транспортних літаків.

До виконання нелегальних робіт він залучив нинішніх і колишніх фахівців одного з українських держпідприємств. Для виїзду за кордон вони оформили відпустки за власний рахунок і прибули до країни Африки для ремонту повітряних суден без відповідного дозволу Державної служби експортного контролю.

Співробітники СБУ затримали сімох працівників у зоні митного контролю Міжнародного аеропорту "Бориспіль" після повернення до України.

Під час огляду багажу та ручної поклажі фігурантів справи правоохоронці виявили технічну документацію для обслуговування літаків і зарубіжні контракти на здійснення ремонту військової техніки. Також виявлено запрошення, на підставі яких було оформлено візи, фото- і відеоматеріали, відзняті під час виконання ремонтних робіт на іноземній базі військово-повітряних сил, і гроші.

Наразі вирішується питання про оголошення фігурантам справи про підозру в скоєнні злочину. У рамках розпочатого слідчими СБУ кримінального провадження за ч. 1 ст. 333 (незаконне вивезення за межі України сировини, матеріалів, обладнання, технологій для створення зброї, а також військової та спеціальної техніки) Кримінального кодексу України здійснюється досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших причетних до протиправної діяльності осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчим часом Україна підпише угоди з безпеки зі США та Японією

Україна втратила енергооб'єкти через недостатню кількість протиповітряного озброєння - віцеканцлер Німеччини на URC-24

Зеленський у Німеччині оглянув батарею Patriot, яку передадуть Україні

Німеччина та союзники передадуть Україні 100 ракет для систем ППО "Петріот"

Германия, Украина и более 50 организаций, государств и компаний создали "Альянс навыков для Украины" на EUR700 млн

Повідомлення в соцмережах про смерть ексмера Куп'янська, обвинуваченого в держзраді, не вплинуть на судовий розгляд його справи

Німеччина, Україна та понад 50 організацій, держав і компаній створили "Альянс навичок для України" на EUR700 млн

У центрі Києва стався витік води на проїжджу частину, кілька житлових будинків тимчасово без водопостачання

Шефчович анонсував початок роботи над стратегічними європейськими проєктами

Російські окупанти весь день обстрілювали Дніпропетровську область, пошкоджено житлові будинки та об'єкти інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА