RU
 

Семенов, ймовірно, перехворів на мононуклеоз і повернеться в збірну в січні

iSport.ua,  11 грудня 2020, 10:25
0
102
Семенов, ймовірно, перехворів на мононуклеоз і повернеться в збірну в січні

Український біатлоніст відправився відновлювати форму до Швейцарії.

Буквально за тиждень до старту біатлонного сезону чоловіча збірна України втратила одного з лідерів команди - з незрозумілих проблем зі здоров'ям зі складу "вилетів" Сергій Семенов.

Спортсмен відправився на медичне обстеження до Києва, оскільки пропустив 10 тренувальних днів через застуду. При цьому всі тести на коронавірус були негативними.

"Після проведення всіх аналізів лікарі схиляються до того, що це був мононуклеоз. Він передається при тісному контакті. Можливо, під час прийому їжі був погано вимитий посуд або виделка з ложкою, і таким чином цей вірус міг потрапити в мій організм. Ускладнень на органи або на серце не було виявлено. Як тільки організм дасть можливість, то почну в повній мірі проводити тренування. Поки займаюся в щадному режимі.

Залишається тільки чекати, коли організм повністю відновиться. Сподіваюся, що це станеться якнайшвидше. Температури немає вже тиждень точно, навіть днів десять. Тобто сама хвороба вже пройшла, зараз відчуваю слабкість після неї, такі наслідки протікання цього вірусу. Поки борюся з цим.

Як тільки поставили діагноз і стало зрозуміло, що немає серйозних ускладнень, я не потребую спеціального лікування, а тільки час і сили імунітету, то відразу відправився до Швейцарії. Тут є всі умови - дуже багато снігу. Все для тренувань і відновлення.

Найоптимальніший час повернення в збірну, якщо все буде добре, - січень. Сподіваюся, до цього часу вдасться повернутися до змагальної практики. Де саме і на якому етапі, зможемо прояснити пізніше з тренерами і лікарями", - зазначив Семенов в інтерв'ю Суспільному.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі