ua en ru

Питання переформатування Кабміну обговорюватиметься протягом найближчих двох тижнів, - Соболєв

Питання переформатування складу Кабінету міністрів України буде обговорюватися протягом найближчих двох тижнів. Про це РБК-Україна повідомив глава фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Це питання консультацій всередині коаліції. Тому я не хочу називати зараз конкретні прізвища. Це буде неправильно. Тому потрібно обговорити ці питання в рамках двох тижнів, коли ми будемо працювати в комітетах", - зазначив Соболєв, відповідаючи на запитання, хто може бути змінений у виконавчій владі.

При цьому він зазначив, що зараз у виконавчій владі є 7 вакантних керівних посад.

"Станом на сьогодні у нас є 7 вакансій в уряді і виконавчих органах влади, які потрібно укомплектувати. Тому це буде першим кроком на шляху посилення уряду. Саме тому прем'єр зробив заяву про те, що потрібно розпочати консультації про переформатування і посилення складу Кабміну. Це в першу чергу посада першого віце-прем'єра, яка досі вакантна. Потрібно визначитися з новою посадою віце-прем'єра з питань європейської інтеграції. Також слід призначити цілий ряд керівників на ключові пости у виконавчій гілці, такі як: глава ФДМ, АМКУ. Але при цьому є цілий ряд претензій до окремих міністрів у нинішньому уряді. Безпосередньо претензії щодо ефективності роботи", - заявив Соболєв.

Нагадаємо, 4 липня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи в Раді, запропонував розпочати консультації про переформатування складу Кабінету міністрів України. "Хотів би оголосити публічно членам коаліції: я пропоную розпочати процес консультацій про переформатування і посилення складу Кабінету міністрів України", - заявив Яценюк.