ua en ru

Справа Мартиненка: суд арештував підозрюваного в заволодінні коштами "Енергоатома"

Справа Мартиненка: суд арештував підозрюваного в заволодінні коштами "Енергоатома" Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Скаленко пробуде у СІЗО до 23 листопада

Солом’янський райсуд Києва застосував до підозрюваного по справі НАБУ про заволодіння коштами НАЕК "Енергоатом" Павла Скаленка обраний раніше запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у СІЗО. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Наші гроші".

Повідомляється, що за рішенням суду, Скаленко пробуде під вартою до 23 листопада. Розмір альтернативної застави визначено у розмірі 2,49 млн грн.

"У разі внесення застави на Скаленка покладено обов’язки, зокрема, не відлучатися з Києва, утриматися від спілкування з іншими фігурантами справи, здати паспорти, носити електронний браслет", - зазначається у повідомленні.

Також зазначається, що Скаленко з листопада 2017 року перебував у розшуку. В четвер, 11 жовтня, він був затриманий на підставі чинної ухвали суду від 06.02.2018, якою Солом’янский райсуд обрав щодо нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Це означає, що після затримання Скаленку протягом 48 годин мали обрати запобіжний захід.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) 11 жовтня затримали людину, імовірно причетну до заволодіння коштами ДП НАЕК "Енергоатом" у сумі 6,4 млн євро. За інформацією ЗМІ, мова йде про Павла Скаленко, який був оголошений у розшук з 13 листопада 2017 року.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що в кінці вересня Апеляційний суд Києва заочно взяв під варту Євгена Бугу, який є фігурантом справи колишнього нардепа Миколи Мартиненка.

Як відомо, на початку серпня Апеляційний суд Києва скасував рішення суду першої інстанції повернути на доопрацювання прокурорам справу колишнього народного депутата Верховної ради Миколи Мартиненка. Крім Мартиненка обвинувальний акт стосується ще п'ятьох фігурантів. Це керівник ВАТ ОГХК Руслан Журило, гендиректор ДП "Східний ГЗК" Олександр Сорокін, перший заступник голови "Нафтогазу" Сергій Перелому, заступник гендиректора держконцерну "Ядерне паливо" Володимир Богданець і керівник дочірнього підприємства "Атомкомплект" у складі "Енергоатому" Валерій Васильків.