14:18 05.02.2020

Українці вважають найважливішими проблемами країни війну на Донбасі та низький рівень зарплат і пенсій - опитування

2 хв читати
Українці вважають найважливішими проблемами країни війну на Донбасі та низький рівень зарплат і пенсій - опитування

Більшість опитаних громадян України вважає найгострішою проблемою країни тривання війні на Донбасі, свідчать дані опитування, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень "Социс" у січні 2020 року.

Так, відповідаючи на запитання "Які проблеми країни є зараз особисто для вас найбільш важливими?", війну на сході України назвали 67,2% респондентів. Також серед важливих називали соціально-економічні проблеми - низький рівень зарплат і пенсій (52,3%), підвищення комунальних тарифів (37,5%), зростання цін на основні товари та інфляцію (27,1%).

Дослідники зазначають, що протягом кількох останніх місяців важливість двох проблем - війни на Донбасі та зростання комунальних тарифів - надалі зростає.

Значна частина респондентів також включила до списку актуальних проблем безробіття (21,9%), корупцію в органах центральної влади (15,5%), соціальне розшарування суспільства (14,5%) та недоступність якісної медичної допомоги (14,1%).

Найменш важливими опитані визнали такі проблеми, як недоступність якісної освіти (1,9%) і нестачу свободи слова і демократії (0,3%).

Оцінюючи розвиток ситуації в країні загалом, більшість респондентів заявила, що в деяких сферах події розвиваються правильно, тоді як в інших - ні. Цей варіант із запропонованих обрали 51,8% опитаних. Ще 24,6% респондентів заявили, що події в Україні розвиваються в неправильному напрямі. Позитивно оцінюють те, що відбувається в країні, лише 18% респондентів.

Опитування проводили в період з 20 до 27 січня 2020 року серед 2 тисяч респондентів в усіх областях України, без урахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками, як стать, вік, тип поселення та область проживання. Статистична похибка дослідження +/- 2,1% з імовірністю 0,95. Опитування проводили методом особистого формалізованого інтерв'ю за місцем проживання респондента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА