07:12 02.05.2022

На Донецькому напрямку ворог веде наступ майже вздовж усієї лінії зіткнення

2 хв читати
На Донецькому напрямку ворог веде наступ майже вздовж усієї лінії зіткнення

Агресор продовжує вести наступ практично вздовж усієї лінії зіткнення на Донецькому напрямку, повідомляє Генеральний Штаб Збройних Сил України.

"На Донецькому напрямку угруповання окупаційних військ веде наступальні дії практично вздовж усієї лінії зіткнення", - йдеться у повідомленні, опублікованому на Фейсбуці у понеділок уранці.

На Волинському та Поліському напрямках визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь і далі виконують завдання з прикриття українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях. Зберігається загроза завдання противником ракетних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури з території республіки білорусь.

На Сіверському напрямку агресор обстрілював із мінометів позиції українських військ в районі Сеньківки Чернігівської області.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує обстріл міста Харкова та населених пунктів Уди та Прудянка.

На Ізюмському напрямку окупанти продовжують наступ у напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов'янськ, обстрілюють позиції українських військ.

На Лиманському напрямку противник здійснював вогневий вплив на підрозділи наших військ на рубежі Лиман – Сіверськ з метою витіснення їх із займаних позицій та створення умов для наступу на Слов’янськ.

На Сєвєродонецькому напрямку основні зусилля окупанти зосередили на взятті під повний контроль Рубіжного та підготовці до наступу на Сєвєродонецьк.

На Попаснянському напрямку противник намагався покращити тактичне положення в районі Попасної. "Посилив війська за рахунок переміщення з Маріупольського напрямку однієї батальйонної тактичної групи".

З метою нарощування системи протиповітряної оборони противник розгорнув додаткові зенітно-ракетні комплекси на тимчасово зайнятих та тимчасово окупованих територіях Луганської та Запорізької областей", - повідомляють у Генштабі.

На Таврійському напрямку тривають заходи з перегрупування ворожих підрозділів, нарощування складових системи вогневого ураження, інженерного обладнання позицій поповнення запасів боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів.

На Південнобузькому напрямку окупанти намагаються вийти на адміністративний кордон Херсонської області, шукають слабкі місця у нашій обороні. У районі Миколаєва агресор провів повітряну розвідку із застосуванням трьох БпЛА. Вів артилерійський вогонь по позиціях наших підрозділів, - зазначають у Генштабі.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

Унаслідок ДТП на харківській окружній дві людини загинули, одну госпіталізовано у важкому стані - поліція

Кількість жертв ворожого ракетного удару по Харкову, завданого 31 травня, зросла до дев’яти - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА