13:06 31.12.2020

Суд зобов'язав примусово доставити Микитася на засідання о 13:00 31 грудня

2 хв читати
Суд зобов'язав примусово доставити Микитася на засідання о 13:00 31 грудня

Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання сторони обвинувачення і зобов'язав примусово доставити екс-голову "Укрбуду", колишнього народного депутата Максима Микитася на засідання з обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у справі про замовлення викрадення столичного адвоката.

"Здійснити привід підозрюваного на 13:00 31 грудня", - йдеться в ухвалі суду.

Суд зазначив, що Микитась та його захист були належним чином повідомлені про судове засідання і не поінформували про причини неявки.

У Києві 8 грудня група осіб викрала співробітника юридичної компанії, що надавала юридичну допомогу керівнику відомої будівельної фірми. Того самого дня автомобіль з викраденим було виявлено, чотирьох викрадачів затримано. Зловмисники вимагали у потерпілого повернення неіснуючого боргу та змусили написати розписку на користь керівника будівельної фірми на $800 тис., відібрали у нього два мобільні телефони, гроші і технічний паспорт на автомобіль. Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, розписку було написано на користь Микитася.

Микитась нині перебуває під нічним домашнім арештом, його підозрюють у махінаціях із житлом для Нацгвардії, внаслідок чого було втрачено активи на загальну суму 81 млн 635 тис. 448 грн. Про підозру йому повідомили 2 жовтня 2019 року, а 3 грудня 2020 року Микитась пішов на угоду зі слідством, після чого йому було змінено запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

30 грудня в Нацполіції заявили, що Микитась ухиляється від отримання повістки, у зв'язку з чим судове засідання з обрання йому запобіжного заходу було перенесено. Водночас екс-нардеп самостійно з'явився на засідання суду, який не зміг обрати йому запобіжного заходу, оскільки захист заявив відвід слідчому судді. Розгляд було призначено на 31 грудня. У четвер заявлений відвід слідчому судді задоволено не було, однак на засідання по суті клопотання ні Микитась, ні його захист не з'явилися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку втрати ворога минулої доби становили 174 особи, у Вовчанську та його околицях тривають жорстокі бої

Кабмін продовжив ще на 2 місяці відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Польські протестувальники блокують рух вантажівок у ПП "Рава-Руська - Гребенне" - Держприкордонслужба

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності дотримання мовного законодавства співробітниками ТЦК і СП

Через "Резерв+" оновили свої дані майже 190 тис. жінок - Міноборони України

У допитах Баканова не було процесуального сенсу, конспірологія про його недоторканність недоречна - перший заступник директора ДБР

У Дніпрі внаслідок ракетної атаки вже восьмеро постраждалих, із них двоє дітей - МВС

Через негоду знеструмлені споживачі 68 населених пунктів у Львівській та Сумській областях - Міненерго

У справі про прорив ворога на Харківщині допитано військове керівництво і бійців, правоохоронці вивчають секретні документи - перший заступник директора ДБР

Унаслідок російських обстрілів на Херсонщині поранені чотири людини - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА