12:34 05.02.2019

Тимошенко і НСЖУ підписали "Декларацію на захист свободи слова"

2 хв читати
Тимошенко і НСЖУ підписали "Декларацію на захист свободи слова"

Кандидат у президенти, лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко підписала "Декларацію на захист свободи слова", яку розробила Національна спілка журналістів.

"Я як лідер партії і кандидат у президенти України вважаю, що справжня свобода слова - без утисків, маніпуляцій, залежності ЗМІ від кланових утворень. Це те повітря, яким узагалі дихає демократія. І коли ми дихаємо свободою слова як повітрям, ми часом не помічаємо, як це важливо. І якщо цей кисень перекривають, починають маніпулювати ЗМІ і журналістами, тоді гине демократія", - наводить слова Ю.Тимошенко прес-служба "Батьківщини" у вівторок.

На її переконання, на сьогодні важливо "взяти на себе зобов'язання, які необхідні для того, щоб свобода слова в Україні як головна інституція демократії жила, щоб її не втоптували політики, зокрема і діюча влада, в систему своїх інтересів і технологій".

Вона зазначила, що зобов'язання є двосторонніми.

"З одного боку, ми беремо зобов'язання дати повну та беззаперечну свободу журналістам висловлювати свої думки і чесно інформувати людей про події. А з іншого боку, ми хочемо правди, честі і непідкупності. Я із задоволенням підписую цю декларацію і сподіваюся, що ми будемо рухатись лише шляхом зміцнення свободи слова", - сказала Ю.Тимошенко.

Зі свого боку голова НСЖУ Сергій Томіленко висловив занепокоєння загрозами для свободи слова та становищем у питанні фізичної агресії щодо журналістів.

"Ми вважаємо, що системною є безкарність за атаки на журналістів. Тож закликаємо політиків стати на захист журналістів. Ми хотіли б утворити коаліцію здорових сил у країні, які ставатимуть на захист свободи слова, яка є базовою цінністю та яка забезпечує демократію в країні", - наголосив він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА