07:47 11.05.2018

США підтримали удар Ізраїлю по іранських позиціях у Сирії

2 хв читати
США підтримали удар Ізраїлю по іранських позиціях у Сирії

США підтримують дії Ізраїлю, який обстріляв у ніч на четвер іранські позиції на території Сирії, заявив заступник прес-секретаря Білого дому Радж Шах.

"Що стосується дій Ізраїлю, США рішуче підтримують право Ізраїлю на самооборону. Дії Ірану демонструють, що Іран є гравцем, на якого не можна покластися", - сказав він журналістам.

Він підкреслив, що Іран "вів діяльність з дестабілізації регіону до СВПД (Спільний всеосяжний план дій - ІФ)", "дестабілізував регіон за часів СВПД".

"Остання провокаційна акція є ще одним прикладом того, чому президент прийняв це правильне рішення для США - вийти з СВПД", - зазначив Шах. За його словами, "іранська угода була помилковою з самого початку".

"Вона не завадила Ірану в кінцевому підсумку отримати доступ до ядерної зброї. І не завадила іранської підтримці тероризму в регіоні і дестабілізуючим діям", - додав заступник прес-секретаря Білого дому.

У ніч на четвер Ізраїль атакував іранські формування в Сирії, назвавши удар відповіддю на обстріл з боку іранських формувань в районі Голанських висот. 28 ізраїльських літаків F-15 і F-16 випустили близько 60 ракет. Також з боку Ізраїлю було випущено більше 10 тактичних ракет класу "земля-земля".

Унаслідок ударів загинули 23 військових і ополченця. За даними очевидців, серед загиблих - п'ятеро сирійських військових і 18 ополченців, які підтримують Дамаск. Серед загиблих ополченців є як громадяни Сирії, так і іноземці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА