18:52 18.07.2019

Пройти до ВР мають шанси 7 партій - опитування Центру Разумкова

3 хв читати
Пройти до ВР мають шанси 7 партій - опитування Центру Разумкова

П'ять партій долають 5%-й прохідний бар'єр на позачергових виборах до Верховної Ради України, ще дві політсили мають шанси пройти до парламенту з урахуванням теоретичної похибки вибірки, свідчать результати соцдослідження соціологічної служби Центру Разумкова.

Згідно з оприлюдненими в четвер результатами соцдослідження, проведеного соціологами з 12 до 17 липня, найчастіше виборці мають намір віддати свій голос за партію "Слуга народу" - 40,2% респондентів, які голосуватимуть 21 липня, і 44,4% серед тих, хто має намір брати участь у виборах і вже визначився, за кого голосувати.

За партію "Опозиційна платформа - За життя" мають намір проголосувати відповідно 12,1% та 13,3%, за ВО "Батьківщина" - відповідно 7,7% та 8,5%, за партію "Європейська солідарність" - відповідно 6,8% та 7,5%, за партію "Голос" - відповідно 6,1% та 6,8%.

Певні шанси подолати 5-процентний прохідний бар'єр та пройти до Верховної Ради, з урахуванням теоретичної похибки вибірки, яка не перевищує 2,3%, мають ще дві політичні сили: "Сила і честь", за яку віддали б свої голоси 4,0% респондентів, які голосуватимуть, і 4,5% тих, хто голосуватиме і вже визначився зі своїм вибором; Радикальна партія - відповідно 3,0% та 3,3%.

Кожну з інших партій, що беруть участь у виборах, мають намір підтримати 2,5% і менше респондентів, які голосуватимуть.

Водночас, як свідчать результати дослідження, на час проведення опитування 9,5% респондентів із тих, хто прийде на виборчі дільниці, ще не визначилися, за кого віддадуть свої голоси.

При цьому 8,2% респондентів від загальної кількості опитаних соціологами заявили, що не мають наміру голосувати на позачергових парламентських виборах.

Найбільшу підтримку партія "Слуга народу" має в південному регіоні (тут за неї мають намір голосувати 56,4% усіх опитаних) і в центральному регіоні (37,8%). Партію "Опозиційна платформа - За життя" найбільшою мірою підтримують на сході (22,4%) і на півдні (13,3%). За ВО "Батьківщина" найчастіше готові голосувати жителі центрального (10%) і західного регіонів (7,4%), це саме стосується і партії "Європейська солідарність" (відповідно 6,9% та 8,9%). За партію "Голос" найчастіше готові голосувати жителі західного регіону (12,1%).

"Що молодші респонденти, то частіше вони готові голосувати за партію "Слуга народу" (її підтримка зростає від 25,3% серед тих, кому 60 і більше років, до 48,1% серед молоді віком від 18 до 29 років). Партія "Голос" також має найвищу підтримку в молодшій віковій групі (18-29 років). Електоральна підтримка партій "Опозиційна платформа - За життя", ВО "Батьківщина", "Сила і честь" більше виражена в старших вікових групах", - зазначають соціологи.

Це соціологічне дослідження проведене соцслужбою Центру Разумкова з 12 до 17 липня 2019 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей за вибіркою, що представляє доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА