07:23 18.12.2019

На форумі волонтерів в лютому 2020 планується створення Національного альянсу волонтерів

2 хв читати
На форумі волонтерів в лютому 2020 планується створення Національного альянсу волонтерів

В Офісі президента України під головуванням уповноваженого президента з питань волонтерської діяльності Наталії Пушкарьової відбулася нарада з представниками волонтерського руху з проведення на початку лютого 2020 Всеукраїнського форуму волонтерів, на якому планується створення Національного альянсу волонтерів, повідомила прес-служба глави держави.

Згідно з інформацією ОП, з'їзд повинен передувати створенню Національного альянсу волонтерів (НАВ) як дорадчо-консультативного органу (ради) при президенті України. "Головна мета форуму - знайомство волонтерів між собою, координація та комунікація учасників схожих проектів тощо", - сказано в повідомленні.

Також учасники зустрічі обговорили оголошення правоохоронцями підозри волонтерам у рамках розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета. Уповноважений президента з питань волонтерської діяльності підкреслила, що уважно стежить за цією справою. "Але Офіс президента не має права впливати на слідство і суд, тому вона також не даватиме публічних оцінок у цій справі", - зазначила Пушкарьова.

Вона також акцентувала, що "волонтерство - це основа будь-якого громадянського суспільства. Дії волонтерів за межами волонтерської діяльності, якщо вони відбувалися всупереч закону, не повинні кидати тінь на те, що роблять тисячі інших волонтерів, без яких уже не було б незалежної України. І це ті люди, які дійсно дуже багато робили і роблять для країни, суспільства і майбутнього. Суспільство сприйме лише слідство в рамках і справедливе рішення суду. Впевнена, що слідчі і судді це прекрасно усвідомлюють".

В кінці зустрічі уповноважений президента закликала волонтерів України максимально активно брати участь в створенні НАВ як майданчика для координації зусиль з тим, щоб спільно з державою реалізовувати масштабні проекти в інтересах всього суспільства і окремих громадян, які потребують разової допомоги або постійної турботи.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Дружківська міськорганізація ТЧХУ допомагає жителям прифронтового регіону

Петиція до Кабміну з закликом передбачити бронювання для пожежників, рятувальників і працівників цивільного захисту набрала 25 тис. голосів

Затримано харків'янина, який передавав окупантам відомості про дислокацію ЗСУ і маршрути мобільних груп ППО - прокуратура

Філіппіни можуть запропонувати Україні фахівців психіатричної служби для роботи з військовослужбовцями

Зеленський візьме участь у саміті G-7 в Італії, ключовими темами для України стануть подальше нарощування оборонної підтримки, прискорення постачань F-16 і ППО - Никифоров

Майже 100% дронів для ЗСУ розробляють в Україні, більшу частину в цьому секторі займає приватний бізнес - Міноборони

У Харківській області під загрозами обстрілів гасять сім лісових пожеж на 4,3 тис га - ДСНС

Зеленський: Повний захист українського неба має стати нормою, партнери точно знають, що для цього потрібно

Уже 107 країн, включно з міжнародними організаціями, підтвердили участь у Саміті миру - Никифоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА