21:49 01.10.2020

Після перших дебатів більшість американців віддають перевагу Байдену перед Трампом - опитування

2 хв читати
Після перших дебатів більшість американців віддають перевагу Байдену перед Трампом - опитування

Демократ Джо Байден користується більшою популярністю, ніж його опонент республіканець і президент США Дональд Трамп, після недавніх передвиборчих дебатів у США, повідомляє видання The Hill з посиланням на опитування громадської думки телеканалу CNBC і компанії Change Research.

Так, на користь Байдена висловилися 54% опитаних, а Трампа - 41%.

При цьому 53% респондентів заявили, що на дебатах краще виступив Байден, а 29% - Трамп. 45% висловили думку, що Трамп на дебатах виступив гірше очікуваного, і лише 11% висловилися так само про Байдена.

Також лише 2% опитаних заявили, що змінили свою думку про те, кому з кандидатів віддати голос, за підсумками дебатів.

Одночасно у 77% респондентів організація дебатів викликала розчарування.

Опитування громадської думки відбувалося 29-30 вересня, в ньому брали участь 925 потенційних виборців, статистична похибка складає 3,22 процентних пункту. Стосовно питань про передвиборчі дебати, то результати базуються на відповідях 796 потенційних виборців при похибці в 3,47 процентних пункту.

Перший раунд дебатів кандидатів у президенти США відбувся в ніч на середу. В ході дебатів Трамп і Байден не соромилися у виразах на адресу один одного, часто переходячи на особистості. Атмосфера на дебатах викликала безліч розчарованих і насторожених відгуків в США і за кордоном, причому на цю тему висловлювалися як журналісти і експерти, так і політики.

Пізніше в Комісії з президентських дебатів США повідомили, що розглядають можливість внести зміни до порядку проведення двох наступних дебатів учасників передвиборчої гонки 2020 року.

Наступні раунди дебатів у США заплановані на 15 жовтня і на 22 жовтня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА