День фінансів, 8 січня: обмін валют на пошті, Luxoft за $2 млрд, менший рахунок за неякісне електропостачання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 8 січня: обмін валют на пошті, Luxoft за $2 млрд, менший рахунок за неякісне електропостачання

964
У вівторок, 8 січня, про найдорожче і найбільш неочікуване.
Найдорожчі. За останніми підрахунками Bloomberg, компанії Amazon вдалося обігнати Microsoft і посісти першу сходинку в рейтингу найдорожчих компаній світу. Ринкова капіталізація Amazon склала 797 мільярдів доларів, а Microsoft – 789. На третьому місці розмістився холдинг Alphabet – до нього входить Google з ринковою вартістю 745 мільярдів доларів. І лише за ним іде Apple з 702 мільярдами.
Рекорди Tesla. У IV кварталі 2018 року Tesla вдалося виробити рекордну кількість електромобілів – 86,5 тис. Найбільше було випущено седанів моделі Tesla Model 3. Загалом в 2018 році компанія продала 245,2 тис. автомобілів – майже стільки ж, скільки за всі попередні роки разом узяті. Ще один факт – буквально вчора Tesla почала будівництво заводу з виробництва автомобілів у Шанхаї. планують завершити початкове будівництво влітку, почати виробництво Model 3 до кінця року і досягти масового виробництва в наступному році.
Обмін навіть на пошті. Українці зможуть купувати і продати іноземну валюту не тільки в банках або обмінних пунктах небанківських фінансових установ (НФУ), але і в поштових відділеннях.
День фінансів, 8 січня: обмін валют на пошті, Luxoft за $2 млрд, менший рахунок за неякісне електропостачання
Оператори поштового зв’язку зможуть отримати в НБУ ліцензії на здійснення банківських операцій при наявності більше 50 структурних підрозділів, які розташовуються на 50% території України.
Виїжджаєте з країни? Платіть податок. Таке нововедення приготувала Японія всім туристам, які покидають країну морем або літаком. Влада Японії планує витратити кошти на розвиток інфраструктури напередодні літніх Олімпійських ігор у Токіо. За попередніми розрахунками, податок на виїзд приноситиме близько 50 млрд єн (близько $460 млн) щороку.
Без старих 500, але з новими 100 і 200. Європейський Центральний банк (ЄЦБ) вживає заходів для захисту європейської валюти. Представлені три види нових купюр – нещодавно купюра в 50 євро, незабаром почнуть випуск нових купюр номіналом у 100 і 200 євро. При цьому Європейський центробанк припинив випуск купюр номіналом в 500 євро і поступово буде виводити їх з обігу.
Неякісне електропостачання = менший рахунок. В усякому разі саме таку «формулу» обіцяють в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. Компенсації планують надавати автоматично. Шляхом зменшення рахунку на оплату електроенергії в термін до 75 днів з дня порушення встановлених термінів. Якщо протягом встановленого терміну компенсацію не надано, розмір компенсації збільшується.
Luxoft за $2 млрд. DXC Technology, раніше – частина бізнесу Hewlett Packard Enterprise з надання IT-послуг корпоративним клієнтам, об’єднана з Computer Sciences Corp., підписала остаточну угоду про купівлю розробника програмного забезпечення Luxoft Holding Inc. Угода передбачає оплату $59 за акцію Luxoft, що оцінює всю компанію приблизно в $2 млрд.
Два, але вже мільйони. Якщо вірити Петру Порошенку, саме стільки українців вже встигли скористатися безвізовим режимом з країнами Європейського Союзу. Перший мільйон українців перетнув європейські кордони за безвізом майже за 13 місяців, а другому знадобилося для цього всього 5 місяців.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас