18:06 02.05.2018

Порошенко: Потрібно розширити межі полігонів для випробування нових видів ракет

2 хв читати
Порошенко: Потрібно розширити межі полігонів для випробування нових видів ракет

Президент України Петро Порошенко пропонує розширити межі українських випробувальних полігонів для того, щоб була можливість проведення випробувань нових видів озброєнь.

"Нам необхідно внести деякі технічні зміни, які розширюють межі полігонів і дають можливість продовжувати успішні випробування", - сказав П.Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони України в середу в Києві.

Він пояснив, що в Україні після окупації Криму площі полігонів недостатні для випробувань нових видів ракетних озброєнь, які мають довшу траєкторію польоту.

Розповідаючи про випробовуванння ракет, П.Порошенко зазначив, що значно зросла дальність і точність такого озброєння, підтвердженням чому стали останні випробування.

Як повідомлялося, в грудні 2017 року ракетний комплекс "Вільха" пройшов успішні випробування. Тоді президент України П.Порошенко заявляв, що на закупівлю і виробництво новітнього озброєння та військової техніки необхідно виділити 1,6 млрд грн, за які, зокрема, має бути налагоджено виробництво новітніх ракет комплексу "Вільха".

11 квітня 2018 року секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов повідомив, що державні випробування ракетного комплексу "Вільха" почалися на півдні Одеської області.

Як повідомили тоді агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі РНБО, державні випробування відбуватимуться в кілька етапів, під час яких замовник перевірить на відповідність заданим параметрам усі тактико-технічні характеристики ракет.

О.Турчинов пояснив, що ракети запускатимуть у повному бойовому спорядженні. За словами секретаря РНБО, ці випробування стали "фіналізацією масштабного проекту українських вчених, конструкторів і виробничників". "Завдяки зусиллям всіх, хто працював над цим проектом, ми отримали потужну ракетну зброю, яка за всіма показниками краще від російського аналога "Смерч", - наголосив О.Турчинов.

Він також повідомив, що після завершення цих масштабних державних випробувань ракетні комплекси "Вільха" будуть узяті на озброєння, а український ОПК розпочне серійне виробництво.

25 квітня за підсумками завершальних випробувань українського ракетного комплексу "Вільха" президент України Петро Порошенко окреслив завдання розпочати його серійне виробництво вже поточного року.

"Українська армія отримає високоточну зброю. Узяв участь у завершальних випробуваннях нашого ракетного комплексу "Вільха"... Поставив завдання, щоб ракета пішла в серійне виробництво вже в 2018 році", - написав П.Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

Відповідаючи на запитання, чому це так важливо, глава Української держави пояснив: "Не kbit тому, що українська армія нарешті отримає високоточну зброю, що значно підвищить ефективність дій підрозділів Збройних сил. Це важливо і тому, що ракету "Вільха" зібрано повністю з українських комплектувальних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА