День фінансів, 13 листопада: ID-картка для абітурієнтів, UnionPay на українському ринку, тарифи на опалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 13 листопада: ID-картка для абітурієнтів, UnionPay на українському ринку, тарифи на опалення

474
13 листопада, вівторок. Платіжні картки, тарифи на опалення, монетизація субсидій.
ID-картка для вступу до ВНЗ. Вимога від Міносвіти. У Міністерстві освіти повідомили, що школярам, які досягли 14 років, потрібно обов’язково отримати ID-картку. Копію картки необхідно буде подавати в документах для реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання. Як кажуть У Міносвіти, якщо не зробити ID-картку, то вступ до вищих навчальних закладів буде проблемним.
UnionPay виходить на український ринок. Повідомлення від НБУ. Нацбанк погодив умови роботи китайської міжнародної платіжної системи UnionPay в Україні. На першому етапі платіжна система UnionPay International надаватиме в Україні послуги еквайрінгу, видачі готівки та оплати товарів і послуг за платіжними картками UnionPay”. Надалі передбачається здійснення емісії платіжних карток UnionPay банками України.
Як буде здійснюватися монетизація субсидій. Пояснення від Мінсоцполітики. З 01.01.2019 відкриватимуть особові рахунки в банках тим, хто звертався вперше. Саме на ці рахунки держава нараховуватиме доплату, а потім з них кошти перераховуватимуться постачальникам комунальних послуг. З 01.05.2019 монетизація торкнеться тих, хто отримує державну допомогу, коли не приходять рахунки за опалення. До 01.10.2019 монетизують всіх, хто цього потребує.
Нові старі тарифи на тепло. Рішення “Київтеплоенерго”. Компанія виставила на громадське обговорення коригування чинних тарифів на виробництво теплової енергії на ТЕЦ на грудень 2018 року. Це стосувалося релігійних організацій і тарифів для категорії “населення”. Однак, термін розгляду тарифів становить 30 календарних днів, тому до кінця поточного року тарифи не зміняться.
Що потрібно для прискорення економічного зростання в Україні. Поради від МВФ. По-перше, для того щоб підвищити економічне зростання, необхідно знизити номінальні процентні ставки, оскільки вони пов’язані з інфляцією. По-друге, це поліпшення бізнес-клімату в країні. Адже інвестори, які придивляються до України, хочуть бути впевнені в тому, що до них буде чесне і справедливе ставлення.
“Ідеальне вікно” для вступу в ЄС. Очікування Парубія. Голова Верховної Ради Андрій Парубій не виключає, що Україна може стати членом Європейського Союзу менш ніж через 10 років. За його словами, у 2025 році головувати в ЄС буде Польща, а в 2027 році – Литва, і ми разом трактуємо, що це буде ідеальне “вікно” можливостей для ухвалення важливих стратегічних рішень для України, зокрема, для вступу в ЄС.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас