Мінфін спростив реєстрацію касових апаратів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін спростив реєстрацію касових апаратів

Казна та Політика
447
Міністерство фінансів затвердило нові порядки ведення реєстру примірників реєстраторів розрахункових операцій (реєстр примірників РРО) та реєстр центрів сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій (реєстр ЦСО).
Як повідомили в прес-службі ДФС, відповідний наказ Мінфіну набирає чинності з дня його офіційного опублікування (орієнтовно 19 квітня).
Змінами, зокрема, передбачено, що реєстрація РРО здійснюватиметься за спрощеною процедурою. Достатньо однієї заяви, яка матиме спрощену форму, і її можна подати в електронній формі без додатків.
При реєстрації РРО виробник (постачальник) повинен внести відомості щодо:
  • примірника РРО, який їм поставлений для введення в обіг, – до реєстру примірників РРО;
  • центру сервісного обслуговування (ЦСО), якому надається право здійснювати технічне обслуговування та ремонт такої моделі РРО згідно з укладеним договором з виробником, – в реєстр ЦСО.
Зі свого боку ЦСО має надіслати до ДФС в електронній формі повідомлення про укладення з суб’єктом господарювання – власником РРО договору про технічне обслуговування та ремонт реєстраторів розрахункових операцій.
До початку реєстрації РРО його власник повинен надіслати (подати) до органу контролю повідомлення про об’єкти оподаткування, об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які проводиться діяльність, в якому надати інформацію про господарську одиницю, де буде використовуватися РРО.
Спрощення реєстраційної процедури забезпечується за рахунок впровадження електронного обміну документами між усіма суб’єктами відносин у сфері застосування РРО (виробник РРО, ЦСО, суб’єкт господарювання, ДФС) і взаємодії інформаційних ресурсів фіскальної служби.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас