16:21 08.10.2018

Порошенко готовий до консультацій з фракцією "Опоблоку" в Раді щодо їхнього кандидата у члени ЦВК

2 хв читати
Порошенко готовий до консультацій з фракцією "Опоблоку" в Раді щодо їхнього кандидата у члени ЦВК

Президент України Петро Порошенко готовий до консультацій з парламентською фракцією "Опозиційний блок" щодо їхнього кандидата на посаду члена Центральної виборчої комісії (ЦВК).

"У новому складі ЦВК зараз 16 членів, і я готовий до консультацій з парламентською фракцією, яка поки що не надала своїх пропозицій (фракція "Опозиційний блок"- ІФ)", - написав П.Порошенко у своєму мікроблозі в "Твіттері" у понеділок.

Він зазначив, що після проведення консультацій готовий внести до Верховної Ради кандидатуру, запропоновану "Опозиційним блоком", "щоб забезпечити належне представництво фракцій у ЦВК".

Як повідомлялося, 18 вересня Верховна Рада збільшила кількісний склад Центральної виборчої комісії з 15 до 17 членів. 20 вересня 2018 року Верховна Рада призначила 14 нових членів ЦВК.

Того ж дня представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко зазначила, що вакантне місце в складі ЦВК після призначення 14 нових членів залишиться за фракцією "Опозиційний блок". "Єдина фракція, яка не погоджувалася на присутність лише одного члена, а хотіла двох – це "Опозиційний блок". Прогнозовано, напевно, що це буде кандидатура від "Опозиційного блоку", - сказала вона журналістам.

5 жовтня в партії "Опозиційний блок" заявили, що готують звернення до Конституційного Суду України щодо порушень при формуванні Центральної виборчої комісії. "Опозиційний блок - третя за чисельністю фракція парламенту, тому може претендувати як мінімум на двох представників у ЦВК. Виникає питання: якщо президент декларує, що хоче чесних виборів, то навіщо він тоді формує собі більшість у комісії? Кожна фракція відповідно до кількості членів має отримати представництво в комісії. Тоді це буде сигналом для суспільства, що вибори відбудуться чесно і прозоро ", - заявив тоді співголова "Опозиційного блоку" Юрій Бойко.

Він висловив переконання, що влада намагається сформувати свою більшість у ЦВК, уникнути зміни виборчого законодавства і "залишити стару систему, яка є символом політичної корупції". "Ми подаємо звернення до Конституційного Суду, що формування ЦВК відбувалося з грубим порушенням законів України і така комісія не може легітимізувати вибори. Ми зібрали підписи і зараз подаватимемо це звернення", - сказав Ю.Бойко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон розпустив парламент Франції

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА