12:35 09.10.2020

Кличко просить Кабмін надати ліжковий фонд і медиків для лікування хворих на COVID-19 у державних медзакладах Києва

2 хв читати
Кличко просить Кабмін надати ліжковий фонд і медиків для лікування хворих на COVID-19 у державних медзакладах Києва

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та міністра охорони здоров'я Максима Степанова надати ліжковий фонд і медиків для лікування хворих на COVID-19 у державних медзакладах, розташованих у столиці.

"Місто зробило все можливе, щоб медичну допомогу могли отримати всі хворі на коронавірус. Ми діємо на випередження. І поступово збільшували кількість ліжок для прийому хворих, які потребують госпіталізації. На сьогодні це понад 2,5 тис. ліжок у 20 медзакладах столиці. Заповненість цих ліжок - уже понад 70% ", - сказав Кличко під час онлайн-брифінгу.

Він зазначив, що наразі збільшується кількість хворих, що потребують госпіталізації. Так, на сьогодні в стаціонарах столичних медзакладів лікують 1 675 хворих на COVID-19, із них 36 дітей.

Зокрема, 338 пацієнтів - у важкому стані, 527 отримують кисневу підтримку, 46 - під апаратами ШВЛ, ще 140 пацієнтів перебувають у лікарнях із підозрою на коронавірус. Крім того, пневмонію в столичних медзакладах лікують у 574 хворих.

"Я звертаюся до прем'єр-міністра і міністра охорони здоров'я виконати задекларовані обіцянки. І надати ліжковий фонд і фахівців для лікування хворих на коронавірус у державних медзакладах, розташованих у Києві. Йдеться про заклади Національної академії медичних наук, МОЗ і відомчі медзаклади. Ці заклади, наголошу, розташовані в столиці і не можуть залишатися осторонь та не надавати киянам необхідну допомогу ", - зазначив мер столиці.

Кличко також наголосив, що необхідно розуміти, що, окрім хворих на COVID-19, медзаклади столиці надають допомогу всім пацієнтам, які потребують стаціонарного лікування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

110 ОМБ ім. генерал-хорунжого Марка Безручка: Ще мінус два літаки окупантів на нашому напрямку

ВР хоче вдосконалити судовий контроль за виконанням рішень судів

NAUDI став співорганізатором Першого американсько-українського Саміту виробників зброї

ГА ООН схвалила резолюцію про визнання подій у Сребрениці 1995 року геноцидом

Зеленський про бойові дії на харківському напрямку й на Донбасі: намір окупантів зрозумілий, знаємо, як відповідати

Якщо дані з реєстру "Оберіг", які з'явилися в застосунку "Резерв+" неправильні, потрібно звернутися до ТЦК

Глава СБУ: Зараз багато викликів, ворог на місці не стоїть

Окупанти зруйнували пам'ятник Нестору Махну в Гуляйполі

За поточну добу окупанти 53 рази намагалися просунутися вперед, найбільше - на куп'янському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

Глава СБУ пообіцяв ворогу нові "сюрпризи" завдяки впровадженню найкращих військово-технологічних рішень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА