RU
 

Росія не домовилася про своє повернення в ПАРЄ

Корреспондент.net,  26 квітня 2018, 18:09
1
299
Росія не домовилася про своє повернення в ПАРЄ
Росія поки не зможе повернутися в ПАРЄ

Обговорення умов повернення Російської Федерації в Парламентську асамблею Ради Європи продовжиться 1 червня в столиці Хорватії.

 
У Страсбурзі в четвер, 26 квітня, закінчилося засідання спеціального комітету ПАРЄ, який займається питанням повернення Росії до роботи в Страсбурзі. Однак, ніякого рішення по суті так і не було прийнято. Про це повідомив Європейській правді народний депутат Олексій Гончаренко, який представляв Україну на цій зустрічі.
 
За його словами, всупереч наполегливим спробам деяких депутатів, рішення щодо повернення Росії так і не були прийняті.
 
"Єдине рішення, яке було прийнято, стосується процедури: встановлено крайній термін для подачі пропозицій національних делегацій. Незважаючи на дуже наполегливе прагнення окремих депутатів, жодного рішення по суті прийнято не було", - розповів він.
 
Гончаренко уточнив: дискусія про перші питання порядку денного затягнулася настільки, що депутати за півтори години так і не перейшли до основної теми - про відновлення повноважень російської делегації.
 
"Ми вичерпали час і повинні були йти на дебати щодо Сирії. Тому продовжимо на зустрічі в Загребі 1 червня", - пояснив він.
 
Варто зауважити, що ця затримка йде на користь українській стороні. Справа в тому, що в червні, швидше за все, закінчиться термін повноважень президента ПАРЄ і голови спеціального комітету Мікеле Ніколетті, який є прихильником зняття санкцій з росіян.
 
Нагадаємо, представники РФ заявили, що відмовляються виконувати рішення ПАРЄ.
 
Як повідомлялося, напередодні ПАРЄ заявила про російську війну проти України і закликала Росію припинити постачати зброю, боєприпаси та військових на схід України.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтеся на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: РоссияЕСПАСЕ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі