08:41 17.10.2018

Біля Ічні триває очищення від вибухонебезпечних предметів території, прилеглої до арсеналу, ліквідовано три пожежі лісового настилу на 0,55 га

2 хв читати
Біля Ічні триває очищення від вибухонебезпечних предметів території, прилеглої до арсеналу, ліквідовано три пожежі лісового настилу на 0,55 га

На території арсеналу в Ічнянському районі Чернігівської області триває очищення від вибухонебезпечних предметів зони, прилеглої до арсеналу, яку скорочено до 10 км, ліквідовано три пожежі лісового настилу на загальній площі 0,55 га, повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

"Протягом дня пожежно-рятувальні підрозділи організували заповнення водою пожежного водоймища на території арсеналу (200 тонн) і безперебійне заправлення водою пожежних танків Міноборони (551 тонна). Від пожежного поїзда на гасіння подано 180 тонн води. Ліквідовано три пожежі лісового настилу поблизу с. Дружба на загальній площі 0,55 га", - йдеться в повідомленні ДСНС у середу вранці.

Рятувальники зазначили, що перевірено й очищено від боєприпасів всі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу. Очищено 25 з 80 ділянок розмінування, 16-кілометрову зону забруднення зменшено до 10-кілометрової. Вилучено 2 тис. 289 вибухонебезпечних предметів (за добу - 254), відпрацьовано 260 повідомлень населення про виявлення боєприпасів (за добу - 8).

У районі НС залучено сили та засоби загальною чисельністю 697 осіб і 149 од. техніки, зокрема від ДСНС - 273 людини і 84 од. техніки.

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міноборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3.30 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів немає.

Через НП евакуювали населення із 38 населених пунктів.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "недбалість" (ч. 3 ст. 425 КК України). У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема, відпрацьовують версію про можливу диверсію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАЕС укотре залишилася на одній лінії електропередачі - "Енергоатом"

Унаслідок авіаудару по Дергачах постраждали шість осіб

Коригувальника ракетного удару по Яворівському полігону засуджено до 15 років в'язниці

Голова Нацполіції: Поліцейські беруть участь в оповіщенні військовозобов'язаних разом із працівниками ТЦК, повістки не вручають

Зеленський нагородив морських піхотинців з нагоди професійного свята

Кулеба - партнерам після атаки РФ по Харкову: 7 систем Patriot - не така вже й висока ціна за довгостроковий мир у Європі

Ворог загруз у вуличних боях за Вовчанськ, найжорсткіші бої - на покровському та курахівському напрямках - Сирський

Окупанти знову завдали удару по Харкову і Дергачах, є постраждалий - обладміністрація

МОН України затвердило скорочені освітні програми українознавчого компонента для школярів за кордоном

Кількість загиблих у Харкові зросла до семи - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА