Кабмін дозволив облгазам відмовляти клієнтам у постачанні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дозволив облгазам відмовляти клієнтам у постачанні

Особисті фінанси
1589
Кабмін вніс зміни до Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу.
Про це йдеться у рішенні, ухваленому 19 серпня.
З постанови виключили пункт про зобов’язання облгазів (газзбутів) постачати газ усім побутовим споживачам та релігійним організаціям на своїй ліцензійній території.
Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, постанова Кабміну про ПСО втратила чинність в частині постачання природного газу населенню.
НАК “Нафтогаз України” звільняється від зобов’язань здійснювати обов’язковий продаж газу газопостачальним підприємствам, які мають договори на постачання природного газу населенню”, – йдеться в документі.
Постачальники можуть відмовити побутовому споживачеві, релігійній організації, газоспоживання яких розташовуються у межах відповідної території ліцензованої діяльності з розподілу природного газу, в укладенні договору про постачання природного газу.

Довідка Finance.ua:

  • У компанії “Нафтогаз” заявили, що запускають новий тариф – “Річний”. Клієнти газопостачальної компанії можуть купувати “блакитне паливо” за фіксованою річною ціною і використовувати його протягом 12 місяців.
  • Газопостачальна компанія “Нафтогаз” визначила річну ціну на газ для населення на рівні 4,73 гривень за кубометр з ПДВ і без урахування вартості розподілу (доставки). Це на 46% вище, ніж місячна ціна на серпень 2020 року (3,24 гривень за кубометр).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас