08:07 15.02.2019

Бойовики 12 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранені троє військових

2 хв читати
Бойовики 12 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранені троє військових

За минулу добу бойовики незаконних збройних формувань 12 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, троє військовослужбовців Збройних сил України отримали поранення, повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

"14 лютого російські окупаційні війська 12 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі 8 з них із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Внаслідок обстрілу троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення", - йдеться у зведенні, опублікованому на сторінці штабу ООС в Фейсбук у п'ятницю вранці.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики обстріляли позиції українських захисників двічі з мінометів калібрів 120 і 82 мм, а також з озброєння БМП і ручних протитанкових гранатометів - навколо н.п. Піски, з мінометів калібру 120 мм, а також з озброєння БМП - поблизу Опитного, з мінометів калібру 120 мм - біля Верхньоторецького, з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї - поблизу Авдіївки, зі станкових гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - у Павлополя, з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - поблизу Мар'їнки.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог обстрілював українських військовослужбовців з мінометів калібру 120 мм - поблизу Новолуганського, з мінометів калібру 82 мм - у Кримського, з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, з автоматичних станкових гранатометів - поблизу Хутора Вільний, зі станкових протитанкових гранатометів - у Зайцевого.

"Підрозділи, що обороняються, придушували ворожий вогонь із застосуванням чергових вогневих засобів", - зазначено в повідомленні.

Для коригування артилерійського вогню впродовж дня 14 лютого бойовики активно застосовували безпілотні літальні апарати. У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" українські військовослужбовці збили чотири ворожих квадрокоптери.

За даними української розвідки, 14 лютого два бойовика знищені і четверо поранені.

"Протягом поточної доби ворог вогонь не відкривав", - додали в штабі ООС.

Як повідомлялося, вранці, 14 лютого, у напрямку населеного пункту Вуглегірськ здійснено обстріл селища Новолуганське Бахмутського району Донецької області високоточними боєприпасами із застосуванням артилерійської системи калібру 152 мм, які заборонені мінськими домовленостями. В результаті цього обстрілу постраждав літній мирний житель. Аналіз знайдених на місці обстрілу уламків снаряда підтверджує застосування бойовиками керованих 152 мм артилерійських боєприпасів типу "Краснополь", що знаходяться на озброєнні артилерійських підрозділів ЗС РФ, а серійне виробництво здійснюється концерном "Калашников".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силы обороны держат под контролем 70% Волчанска, в городе идут бои – ОСГВ "Хортица"

ДніпроГЕС у критичному стані, над відновленням руху працюють відповідні служби - голова ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранено мирну жительку - поліція

Генштаб ЗСУ: Найвища інтенсивність атак ворога - на Покровському напрямку, ситуація напружена, але контрольована

Зеленський розраховує на прискорення поставок військової допомоги Україні в межах виділеного США пакета підтримки в $61 млрд

У Кропивницькому районі обійшлося без НП після вибухів, що пролунали, - попередні дані

Унаслідок влучання авіабомб на дитячий садок у Мирнограді постраждало п'ятеро людей - поліція

У КРОПИВНИЦЬКОМУ ЧУТИ ВИБУХИ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Харківській області триває ліквідація 9 лісових пожеж на площі понад 3,7 тис. га - ДСНС

Зеленський прибув до Сінгапуру для участі в конференції "Діалог Шангрі-Ла"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА